Korenčkova torta? Seveda, zakaj pa ne?
Pometite s predsodki, korenčkova torta vas bo namreč navdušila z božanskim okusom ...

Za 12 kosov potrebujete:
- 200 g pirine mokeščepec soli
- 3 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 260 g drobno nastrganega korenja
- 100 g mletih orehov
- 1 žlico pomarančne lupinice
- 1 žlico mletega cimeta
- 1-2 žlici ruma
- limonino glazuro
- 1 žlico sesekljanih pistacij
- marcipanove korenčke
Profimedia
Korenčkova torta za odrasle
Postopek priprave
1.Rumenjake penasto stepite s sladkorjem. Moko zmešajte s pecilnim praškom, orehi in soljo. Izmenjaje z nastrganim korenjem in rumom mokasto mešanico primešajte rumenjakovi peni. Dobro premešajte in na koncu počasi ter previdno vmešajte še sneg beljakov.
2.Testo zlijte v namaščen tortni model (premera 24 cm) in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Po koncu peke testo premažite z limonino glazuro, ga ob strani potresite s pistacijami in okrasite s korenčki.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se