Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Korenčkova torta? Seveda, zakaj pa ne?


Revija Liza Maja
5. 11. 2020, 14.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pometite s predsodki, korenčkova torta vas bo namreč navdušila z božanskim okusom ...

korenckova torta .jpg
profimedia
korenčkova torta

Za 12 kosov potrebujete:

  • 200 g pirine mokeščepec soli
  • 3 jajca
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 260 g drobno nastrganega korenja
  • 100 g mletih orehov
  • 1 žlico pomarančne lupinice
  • 1 žlico mletega cimeta
  • 1-2 žlici ruma
  • limonino glazuro
  • 1 žlico sesekljanih pistacij
  • marcipanove korenčke
    profimedia-0109061850.jpg
    Profimedia
    Korenčkova torta za odrasle

Postopek priprave

1.Rumenjake penasto stepite s sladkorjem. Moko zmešajte s pecilnim praškom, orehi in soljo. Izmenjaje z nastrganim korenjem in rumom mokasto mešanico primešajte rumenjakovi peni. Dobro premešajte in na koncu počasi ter previdno vmešajte še sneg beljakov.

2.Testo zlijte v namaščen tortni model (premera 24 cm) in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Po koncu peke testo premažite z limonino glazuro, ga ob strani potresite s pistacijami in okrasite s korenčki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.