Kakšna je razlika med šparglji in beluši?
V osnovi gre za isto zelenjavo!

Beluš in špargelj (Asparagus officinalis) sta dve imeni iste zgodnje pomladne zelenjave s posebnim okusom, ki je odvisen od kakovosti pridelave. V prehrani se uporabljajo zgolj poganjki te rastlile, ki pa so lahko ali beli ali zeleni. Ravno zato pa je pogosto dvojno poimenovanje. Beli šparglji, ki jim pogosto rečemo beluši, so praviloma bolj blagega okusa in manj grenki. Pridobiva pa se jih tako, da se jih zasipa s prstjo, poganjki pa zaradi pomanjkanja svetlobe ostanejo beli. Divji šparglji so vedno zeleni, zeleni pa so tudi tisti domači, ki so gojeni brez zasipavanja.
Zakaj bi jih morali vključiti v prehrano?
- so bogat vir folne kisline
- so zadovoljiv vir betakarotena,vitaminov C in E
- so sredstvo, ki pospešuje izločanje urina in je blago odvajalo
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se