Kako pripravimo artičoke?
Znate pravilno uživati artičoke?

Artičoke jemo tako, da posamezne liste izpulimo, jih s spodnjim mesnatim delom pomočimo v omako in z zobmi potegnemo mesnati del z lista. Nato s cvetišča odrežemo vlakna in tako pridemo do mesnatega dna, ki je najbolj cenjen del artičoke.
➽ Z ostrim nožem odrežite pecelj. Pecelj lahko tudi odlomite na robu mize, s tem pa boste tudi odstranili neužitna vlakna s spodnje strani.
➽ S škarjami ali z nožem porežite zunanje trde liste in konice. Iz cvetišča odstranite neužiten vlaknat del.
➽ Zgornji, odrezani del artičoke takoj pokapljajte z limonovim sokom, da ne porjavi. Artičoke kuhajte v osoljeni vodi skupaj z rezinami limone približno 40 minut. Ne smete jih kuhati v aluminijasti posodi, ker v njej artičoke postanejo črne.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
