© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kako pripravimo artičoke?


Revija Liza Maja
10. 5. 2024, 16.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Znate pravilno uživati artičoke?

artičoke
profimedia
artičoke

Artičoke jemo tako, da posamezne liste izpulimo, jih s spodnjim mesnatim delom pomočimo v omako in z zobmi potegnemo mesnati del z lista. Nato s cvetišča odrežemo vlakna in tako pridemo do mesnatega dna, ki je najbolj cenjen del artičoke.

Z ostrim nožem odrežite pecelj. Pecelj lahko tudi odlomite na robu mize, s tem pa boste tudi odstranili neužitna vlakna s spodnje strani.

S škarjami ali z nožem porežite zunanje trde liste in konice. Iz cvetišča odstranite neužiten vlaknat del.

Zgornji, odrezani del artičoke takoj pokapljajte z limonovim sokom, da ne porjavi. Artičoke kuhajte v osoljeni vodi skupaj z rezinami limone približno 40 minut. Ne smete jih kuhati v aluminijasti posodi, ker v njej artičoke postanejo črne.

artičoke
Dreamstime
artičoke

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.