Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kako pripravimo artičoke?


Revija Liza Maja
10. 5. 2024, 16.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Znate pravilno uživati artičoke?

artičoke
profimedia
artičoke

Artičoke jemo tako, da posamezne liste izpulimo, jih s spodnjim mesnatim delom pomočimo v omako in z zobmi potegnemo mesnati del z lista. Nato s cvetišča odrežemo vlakna in tako pridemo do mesnatega dna, ki je najbolj cenjen del artičoke.

Z ostrim nožem odrežite pecelj. Pecelj lahko tudi odlomite na robu mize, s tem pa boste tudi odstranili neužitna vlakna s spodnje strani.

S škarjami ali z nožem porežite zunanje trde liste in konice. Iz cvetišča odstranite neužiten vlaknat del.

Zgornji, odrezani del artičoke takoj pokapljajte z limonovim sokom, da ne porjavi. Artičoke kuhajte v osoljeni vodi skupaj z rezinami limone približno 40 minut. Ne smete jih kuhati v aluminijasti posodi, ker v njej artičoke postanejo črne.

artičoke
Dreamstime
artičoke

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.