Kako iz limone iztisniti čisto ves sok?
Kolikokrat se vam zgodi, da v limoni ostane še vsaj 1/4 soka, a ga nikakor ne morete iztisniti?

Sok limone v kuhinji uporabljamo ob različnih priložnostih. Od osvežilne limonade do dodatka, ki poživi vašo jed. Velikokrat pa se zgodi, da zaradi različne teksture v limoni ostane kar nekaj njenega soka. Kljub trudu pa se vam hitreje zgodi, da limono poškudujete, kot pa da bi iz nje iztisnili vse. Nasvet, ki vam ga predstavljamo, pa ta postopek olajša in omogoči, da vam da limona res vse svoje sokove.
Pri vsem skupaj vam lahko pomaga vaša mikrovalovna pečica. V njej narahlo segrejte celo limono, ki se bo zaradi valov zmehčala, vi pa boste nato lahko lažje iztisnili vse njene sokove. Če jo na visoki moči segrevate 20 sekund, bo tako njena lupina postala mehkejša, hkrati pa se bo zmehčala tudi njena notranjost.

Uporabno in predvsem veliko lažje!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se