Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kako do zlatorjavo zapečenih kračk?


Revija Liza Maja
6. 8. 2020, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Mmmmm, tole je pa zelo okusno!

krace.jpg
profi
krače

Sestavine za 4 osebe:

  • 800 g piščančjih kračk
  • sol,
  • poper
  • 2 bio limoni
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici drobtin
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici mešanih zelišč
  • 1 žlička posušenega origana
  • po 1/2 žličke posušenega rožmarina in timijana
  • 1/2 žličke mlete sladke paprike
  • 1 noževa konica mletega cimeta
  • 200 g sira feta

Priprava:

1.Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Pekač obložite s papirjem za peko. Meso oplaknite in otrite, natrite ga s soljo in poprom ter položite v pekač. Limono zrežite na osmine in jih porazdelite med kračke. Pecite jih 20-25 minut na srednjem nivoju pečice. Med peko jih enkrat obrnite.

2.Olupite česen in ga iztisnite. Dobro ga zmešajte z drobtinami, olivnim oljem, zelišči ter mleto papriko in cimetom.

3.Feto zrežite na rezine in jih porazdelite po kračkah. Iztisnite sok druge limone, z njim nakapajte meso in sir in vse skupaj potresite še z zeliščno me-šanico. Jed pecite še nekaj minut, da se lepo zlatorjavo zapeče


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.