Kako do zlatorjavo zapečenih kračk?
Mmmmm, tole je pa zelo okusno!

Sestavine za 4 osebe:
- 800 g piščančjih kračk
- sol,
- poper
- 2 bio limoni
- 2 stroka česna
- 2 žlici drobtin
- 4 žlice olivnega olja
- 2 žlici mešanih zelišč
- 1 žlička posušenega origana
- po 1/2 žličke posušenega rožmarina in timijana
- 1/2 žličke mlete sladke paprike
- 1 noževa konica mletega cimeta
- 200 g sira feta
Priprava:
1.Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Pekač obložite s papirjem za peko. Meso oplaknite in otrite, natrite ga s soljo in poprom ter položite v pekač. Limono zrežite na osmine in jih porazdelite med kračke. Pecite jih 20-25 minut na srednjem nivoju pečice. Med peko jih enkrat obrnite.
2.Olupite česen in ga iztisnite. Dobro ga zmešajte z drobtinami, olivnim oljem, zelišči ter mleto papriko in cimetom.
3.Feto zrežite na rezine in jih porazdelite po kračkah. Iztisnite sok druge limone, z njim nakapajte meso in sir in vse skupaj potresite še z zeliščno me-šanico. Jed pecite še nekaj minut, da se lepo zlatorjavo zapeče
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se