Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz trpkega kakija naredite okusen prigrizek


V.M.
18. 11. 2024, 12.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vam ni uspelo pridelati okusen kaki? Če vam ga ni uspelo omediti, lahko iz njega vseeno naredite okusen prigrizek.

kaki
Pexels
Kakije narežite na rezine.

Najprej se dotaknimo pravil za obiranje in skladiščenje kakija. Obiranja se lotite s škarjami, posamezen sadež pa odrežete tako, da na njem še vedno ostane tako čašica, kot tudi pecelj. Zlagate ga v gajbice, dodajte še dve ali tri jabolke, pri tem pa pazite, da se plodovi med seboj ne dotikajo. Da bo kaki dozorel, gajbice shranite v prostor, ki ima temperaturo od 20 do 25 stopinj Celzija. Za hitrejše zorenje sadeže prekrijte s PVC folijo, da se bo pod njo ustvarila večja koncentracija plina etilen, ki ga izločajo jabolka. Po tednu dni bi vas moral razveseliti sladek rezultat.

A takšna je teorija, v praksi pa ne gre vedno po planu. Če je vaš kaki še vedno trpek in vam ne gre v slast, vam plodov ni potrebno zavreči. Sadeže preprosto narežite na rezine in posušite v sušilniku sadja. Razveselil vas bo zelo slasten prigrizek, ki ga boste zmazali, kot bi mignil.

kaki
Pexels
Kaki obiramo oktobra in novembra, odvisno od sorte.
kaki
Pexels
Posušen kaki - sladek prigrizek.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.