Iz trpkega kakija naredite okusen prigrizek
Vam ni uspelo pridelati okusen kaki? Če vam ga ni uspelo omediti, lahko iz njega vseeno naredite okusen prigrizek.

Najprej se dotaknimo pravil za obiranje in skladiščenje kakija. Obiranja se lotite s škarjami, posamezen sadež pa odrežete tako, da na njem še vedno ostane tako čašica, kot tudi pecelj. Zlagate ga v gajbice, dodajte še dve ali tri jabolke, pri tem pa pazite, da se plodovi med seboj ne dotikajo. Da bo kaki dozorel, gajbice shranite v prostor, ki ima temperaturo od 20 do 25 stopinj Celzija. Za hitrejše zorenje sadeže prekrijte s PVC folijo, da se bo pod njo ustvarila večja koncentracija plina etilen, ki ga izločajo jabolka. Po tednu dni bi vas moral razveseliti sladek rezultat.
A takšna je teorija, v praksi pa ne gre vedno po planu. Če je vaš kaki še vedno trpek in vam ne gre v slast, vam plodov ni potrebno zavreči. Sadeže preprosto narežite na rezine in posušite v sušilniku sadja. Razveselil vas bo zelo slasten prigrizek, ki ga boste zmazali, kot bi mignil.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
