Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept za hladne dni: Jota z repo in kislo smetano


Revija Liza/Maja
14. 11. 2022, 16.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Imate radi joto s kislo repo? Za vas imamo preprost in nadvse okusen recept.

jota.jpg
Profimedia
Jota z repo

Sestavine:

• 400 g kisle repe

• 350g krompirja

• 100 g čebule

• 300 g rjavega fižola

• 300 g suhih svinjskih rebrc

• 2 žlici olja

• 1dl smetane za kuhanje

• 1 žlica ostre moke

• sol in beli poper v zrnu

• 3 stroki česna

repa
Profimedia
Repa

Postopek priprave

Fižol odcedite in pristavite v hladni vodi. Zavrite in skuhajte do mehkega; fižol pred koncem kuhanja posolite.

Zavrite vodo za kuhanje repe. Repo oprhajte pod tekočo hladno vodo in stresite v krop. Dodajte svinjska rebrca in kuhajte do mehkega.

Krompir olupite, narežite na kockice, pristavite v hladni vodi in skuhajte do mehkega. Čebulo olupite in narežite na tanke lističe.

Čebulo prepražite in nanjo dodajte pretlačen skuhan krompir. Česen olupite in pretlačite. Kuhana rebra vzemite iz lonca.

Smetano gladko razmešajte z moko in pretlačenim česnom. Mešanico nalijte v lonec, vsebino pa na majhnem ognju kuhajte še nekaj minut. Jed po potrebi dosolite in začinite s sveže mletim poprom. Kuhana rebra narežite in dodajte v joto.

Dober tek!
naribana repa
Profimedia
Surova repa je odlična v solatah, kisana v juhah, enolončnicah, omakah …
cloud

Trenutno

9 °C

Oblačno

četrtek, 8. 5

Deževno

8 / 12 °C cloud-rain

petek, 9. 5

Deževno

7 / 14 °C cloud-rain

sobota, 10. 5

Delno oblačno

7 / 17 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.