Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Je tudi vas premamil langaš? Izvolite recept!


A.K.
24. 9. 2021, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Langaš je ocvrt prigrizek, ki so ga prekmurske gospodinje nekoč iz krompirja ali smetane ter moke pripravljale za malico na polju.

prekmurski lagas.jpeg
KKM
Langaš

Sestavine:

  • 500 g moke,
  • 50 g kvasa,
  • 1dl mleka,
  • 1 žlička soli,
  • 1 jogurt,
  • 1 jajce,
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
    langaš
    Niko Časar
    Langaš

Priprava:

  1. V posodi z moko in pecilnim praškom naredite jamico. Vanjo vlijte toplo mleko, žličko sladkorja in nadrobite kvas. Pustite 5 minut, da se naredi kvasec. Dodate preostale sestavine in dobro pregnetete.
  2. Iz testa oblikujte 8 kroglic in jih pustite 10 minut vzhajati. Segrejte olje. Langaš na hitro ocvrite – kakšno minuto na vsaki strani do zlatorumene barve. Odvečno maščobo popivnajte s papirnato brisačo.
  3. Na langaš dajte jogurt, drobnjak, nastrgano tünko, konopljina semena, redkvico in naribani hren.
langas.jpg

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.