Je tudi vas premamil langaš? Izvolite recept!
A.K.
24. 9. 2021, 13.00
Langaš je ocvrt prigrizek, ki so ga prekmurske gospodinje nekoč iz krompirja ali smetane ter moke pripravljale za malico na polju.

KKM
Sestavine:
- 500 g moke,
- 50 g kvasa,
- 1dl mleka,
- 1 žlička soli,
- 1 jogurt,
- 1 jajce,
- 1/2 vrečke pecilnega praška
Niko Časar
Langaš
Priprava:
- V posodi z moko in pecilnim praškom naredite jamico. Vanjo vlijte toplo mleko, žličko sladkorja in nadrobite kvas. Pustite 5 minut, da se naredi kvasec. Dodate preostale sestavine in dobro pregnetete.
- Iz testa oblikujte 8 kroglic in jih pustite 10 minut vzhajati. Segrejte olje. Langaš na hitro ocvrite – kakšno minuto na vsaki strani do zlatorumene barve. Odvečno maščobo popivnajte s papirnato brisačo.
- Na langaš dajte jogurt, drobnjak, nastrgano tünko, konopljina semena, redkvico in naribani hren.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
