Jajca z blitvo ali špinačo
Jajca so med najlažje prebavljivimi živalskimi beljakovinami, poceni so, zmeraj pri roki in se lepo podajo k poletni zelenjavi.

Za 4 osebe potrebujemo 60 dag blitve ali špinače, 8 strokov česna, olje in začimbe, za povrh pa 4 jajca.
Postopek: blitvo ali špinačo damo kuhat v veliko slanega kropa, blitva naj vre 10 minut, špinača nekaj manj. Odcedimo. V ponev zlijemo 4 žlice oljčnega olja, dodamo sesekljan česen in pražimo le toliko, da zadiši, nato dodamo odcejeno zelenjavo. Dušimo dobrih pet minut in razdelimo na krožnike. Posebej spečemo jajca na oko in jih posadimo na zelenjavo. Zraven se odlično poda mlad pečen krompir.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se