© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jajca z blitvo ali špinačo


Sonja Grizila/Zarja
6. 6. 2020, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jajca so med najlažje prebavljivimi živalskimi beljakovinami, poceni so, zmeraj pri roki in se lepo podajo k poletni zelenjavi.

jajca blitva špinača.jpg

Za 4 osebe potrebujemo 60 dag blitve ali špinače, 8 strokov česna, olje in začimbe, za povrh pa 4 jajca. 

Postopek: blitvo ali špinačo damo kuhat v veliko slanega kropa, blitva naj vre 10 minut, špinača nekaj manj. Odcedimo. V ponev zlijemo 4 žlice oljčnega olja, dodamo sesekljan česen in pražimo le toliko, da zadiši, nato dodamo odcejeno zelenjavo. Dušimo dobrih pet minut in razdelimo na krožnike. Posebej spečemo jajca na oko in jih posadimo na zelenjavo. Zraven se odlično poda mlad pečen krompir.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.