Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Ideja za praznično večerjo: Puranja rulada


Revija Maja
21. 12. 2017, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Recept je pripravila zmagovalka Masterchefa Sara Rutar.

božič, božična večerja
Profimedia

Puranja rulada v pršutovi srajčki, z omako iz tartufate


Sestavine:
4 veliki puranji zrezki
200 g rikote
drobnjak
100 g naribane mocarele
sol
10 rezin pršuta

Sestavine za omako:
200 g tartufate
100 g sira maskarpone
sol in poper (po potrebi)

FID_2407.JPG
Revija Maja

Sestavine za prilogo:
100 g riža basmati
sol
janeževa zvezda
jasminov cvet (čaj)

Priprava:
1. Na alufolijo razporedimo rezine pršuta. Nanje postavimo puranje zrezke tako, da jih bomo lahko zavili v rulado.
2. Nadev pripravimo tako, da zmešamo rikoto, sol, poper, drobnjak in ga namažemo čez zrezke, nato pa po vrhu posujemo še koščke mocarele.
3. Tesno zavijemo v rulado in stisnemo z alufolijo. Položimo na pekač in pečemo v pečici na 180 stopinjah vsaj 40 minut.
4. Pustimo, da se rulada ohladi. Prednost takega načina priprave je, da lahko rulado pripravimo vnaprej. Pred serviranjem jo popečemo v ponvi, da pršut dobi lepo barvo.

Priprava omake:
V ponvi segrejemo tartufato z maskarponejem. Po potrebi solimo in popramo in nato prelijemo čez rulado. Ali pa omako prelijemo v posodico, da si jo vsak gost postreže sam.
Priprava riža:
V loncu najprej popražimo riž na žlici olivnega olja, nato ga prelijemo z vodo v razmerju, ki je napisano na embalaži. Dodamo janeževo zvezdo, ščep soli ter cvet ali dva jasminovega čaja. Preden se vsa voda pokuha, ugasnemo plin, pokrijemo lonec in pustimo, da se riž do konca skuha. Postrežemo ga zraven rulade.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.