Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Hrustljava malinova pita


Revija Liza Maja
22. 7. 2021, 15.00
Posodobljeno
15. 04. 2024 · 07:05
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Stopila se vam bo v ustih ....

maline, kolač, pita, rulada
profimedia dremstime
maline

Kaj potrebujemo?

Sestavine za 12 kosov:

Za dno:

  • 150 g moke
  • 50 g mletih mandljev
  • 1 ščepec soli
  • 40 g sladkorja
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja
  • 100 g hladnega masla
  • 1 jajce

In še:

  • 30 g jedilnega škroba
  • 60 g sladkorja
  • 400 ml mleka
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici malinovega žganja
  • 250 g malin
    maline
    Dreamstime
    maline

PRIPRAVA:

1.Moko, mandlje, sol, sladkor, vaniljev sladkor, koščke masla in jajce na hitro zgnetite v gladko testo. Zavijte ga v folijo in za približno 30 minut postavite v hladilnik.

2.Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite model za pite (premera 26 cm). Testo na pomokani delovni površini razvaljajte na nekoliko večjo velikost od modela in ga obložite z njim. testo nato prekrijte s papirjem za peko, ga obtežite s suhimi stročnicami in pecite približno 35 minut, da se obarva lepo zlato rjavo. Počakajte, da se ohladi, nato ga vzemite iz modla in pustite, da se ohladi na kuhinjski rešetki.

3.Za pripravo kreme jedilni škrob in sladkor gladko zmešajte s 3 do 4 žlicami mleka. Preostalo mleko zavrite, v vrelo mleko zamešajte jedilni škrob in pustite, da krema lahno vre približno 2 do 3 minute oziroma da se lepo zgosti. Posodo odstavite s kuhalne plošče in kremi primešajte rumenjaka, limonin sok in malinovo žganje. Kremo porazdelite po pečenem dnu pite in jo za približno 1 uro postavite v hladilnik. Maline oplaknite, jih otrite do suhega in nato porazdelite po piti. Po želji potresite še s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.