Gratinirane breskve z robidami
Okusna in preprosta sladica, v kateri se prepletejo okusi breskev, robid in sladoleda.

Uporabimo velike, zrele breskve, ki imajo dovolj prostora za nadev.
Sestavine:
- 4 velike breskve
- 1 jedilna žlica limoninega soka
- 120 ml globoko zamrznjenega vanilijevega sladoleda
- 115 g robid
- 3 jedilne žlice svetlega rjavega sladkorja (muscovado)
Priprava:
Segrejemo žar. Breskve razpolovimo in odstranimo pečke. Odrežemo delčke zaobljenih strani breskev, tako da se ne zibajo, ampak trdno stojijo na površini.
Obrezane površine premažemo z limoninem sokom in preložimo breskve v plitvo ognjevarno posodo. Pečemo 2 minuti. Odstavimo, vendar pustimo žar vključen.
S kavno žličko napolnimo breskove polovice s sladoledom, zlasti na sredini. Dodamo robide, ki jih nežno potisnemo v sladoled.
Nadevane breskve potresemo s sladkorjem muscovado in jih postavimo nazaj pod vroč žar za 1-2 minuti, da se sladkor stopi, sladoled pa se šele začenja topiti. Postrežemo takoj!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se