Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gratinirane breskve z robidami


njena.si
3. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Okusna in preprosta sladica, v kateri se prepletejo okusi breskev, robid in sladoleda.

Gratinirane breskve z robidami.jpg
profimedia
Gratinirane breskve z robidami

Uporabimo velike, zrele breskve, ki imajo dovolj prostora za nadev.

Sestavine:

  • 4 velike breskve
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 120 ml globoko zamrznjenega vanilijevega sladoleda
  • 115 g robid
  • 3 jedilne žlice svetlega rjavega sladkorja (muscovado)

Priprava:

Segrejemo žar. Breskve razpolovimo in odstranimo pečke. Odrežemo delčke zaobljenih strani breskev, tako da se ne zibajo, ampak trdno stojijo na površini. 

Obrezane površine premažemo z limoninem sokom in preložimo breskve v plitvo ognjevarno posodo. Pečemo 2 minuti. Odstavimo, vendar pustimo žar vključen.

S kavno žličko napolnimo breskove polovice s sladoledom, zlasti na sredini. Dodamo robide, ki jih nežno potisnemo v sladoled. 

Nadevane breskve potresemo s sladkorjem muscovado in jih postavimo nazaj pod vroč žar za 1-2 minuti, da se sladkor stopi, sladoled pa se šele začenja topiti. Postrežemo takoj!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.