Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Čokoladno-vaniljeva skutna torta s karamelno skorjo


Revija Liza Maja
28. 7. 2022, 14.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vas mika, da bi nekaj spekli? Kaj pravite na slastno skutno torto, obogateno s čokolado in krhko karamelno skorjo?

Čokoladno-vaniljeva skutna torta s karamelno skorjo.jpg
profimedia
Čokoladno-vaniljeva skutna torta s karamelno skorjo.jpg

Kaj potrebujemo?

  • 400 g maslenih čokoladnih piškotov brez glutena
  • 50 g mandljeve moke
  • 120 g masla

Nadev:

  • 500 g skute
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 3 rumenjaki
  • 1 čajna žlička vaniljeve paste
  • 150 g temne čokolade
  • 60 g belega kristalnega sladkorja

Postopek priprave

1. Piškote zdrobimo, dodamo mandljevo  moko  in  premešamo.  Nato  dodamo  maslo  in  mešamo,  dokler  ne nastane mastna zmes. Dno zapiralnega pekača za torte s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Vanj damo piškotno mešanico tako, da   ustvarimo   dvignjene   robove.   Damo v zamrzovalnik za 20 minut.

2. Za  nadev  stepemo  skuto  in  sladkor. nato dodamo rumenjake in vani-ljevo pasto. 1/3 kreme damo na stran.

3. Nad  vročo  vodno  kopeljo  raztopimo čokolado. K tretjini kreme primešamo čokolado. Na strjeni biskvit damo  čokoladno  kremo  in  pustimo  vsaj 10 minut, da se strdi.4.na strjeno čokoladno plast damo preostalo kremo. Približno 55 minut pečemo v pečici na 160 °C. nato pečico  izklopimo  in  pustimo  torto,  da  se  v  pečici  ohladi.  Končana  sladica  naj  počiva  na  hladnem  vsaj  3  ure,  najbolje čez noč.

5. Tik  pred   serviranjem   površino   torte  enakomerno  potresemo  s  kristalnim  sladkorjem  in  ga  s  plinsko  pištolo stopimo v karamelno plast.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.