Čokoladno-vaniljeva skutna torta s karamelno skorjo
Vas mika, da bi nekaj spekli? Kaj pravite na slastno skutno torto, obogateno s čokolado in krhko karamelno skorjo?

Kaj potrebujemo?
- 400 g maslenih čokoladnih piškotov brez glutena
- 50 g mandljeve moke
- 120 g masla
Nadev:
- 500 g skute
- 150 g sladkorja v prahu
- 3 rumenjaki
- 1 čajna žlička vaniljeve paste
- 150 g temne čokolade
- 60 g belega kristalnega sladkorja
Postopek priprave
1. Piškote zdrobimo, dodamo mandljevo moko in premešamo. Nato dodamo maslo in mešamo, dokler ne nastane mastna zmes. Dno zapiralnega pekača za torte s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Vanj damo piškotno mešanico tako, da ustvarimo dvignjene robove. Damo v zamrzovalnik za 20 minut.
2. Za nadev stepemo skuto in sladkor. nato dodamo rumenjake in vani-ljevo pasto. 1/3 kreme damo na stran.
3. Nad vročo vodno kopeljo raztopimo čokolado. K tretjini kreme primešamo čokolado. Na strjeni biskvit damo čokoladno kremo in pustimo vsaj 10 minut, da se strdi.4.na strjeno čokoladno plast damo preostalo kremo. Približno 55 minut pečemo v pečici na 160 °C. nato pečico izklopimo in pustimo torto, da se v pečici ohladi. Končana sladica naj počiva na hladnem vsaj 3 ure, najbolje čez noč.
5. Tik pred serviranjem površino torte enakomerno potresemo s kristalnim sladkorjem in ga s plinsko pištolo stopimo v karamelno plast.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se