© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Čokoladno-vaniljeva skutna torta s karamelno skorjo


Revija Liza Maja
28. 7. 2022, 14.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vas mika, da bi nekaj spekli? Kaj pravite na slastno skutno torto, obogateno s čokolado in krhko karamelno skorjo?

Čokoladno-vaniljeva skutna torta s karamelno skorjo.jpg
profimedia
Čokoladno-vaniljeva skutna torta s karamelno skorjo.jpg

Kaj potrebujemo?

  • 400 g maslenih čokoladnih piškotov brez glutena
  • 50 g mandljeve moke
  • 120 g masla

Nadev:

  • 500 g skute
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 3 rumenjaki
  • 1 čajna žlička vaniljeve paste
  • 150 g temne čokolade
  • 60 g belega kristalnega sladkorja

Postopek priprave

1. Piškote zdrobimo, dodamo mandljevo  moko  in  premešamo.  Nato  dodamo  maslo  in  mešamo,  dokler  ne nastane mastna zmes. Dno zapiralnega pekača za torte s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Vanj damo piškotno mešanico tako, da   ustvarimo   dvignjene   robove.   Damo v zamrzovalnik za 20 minut.

2. Za  nadev  stepemo  skuto  in  sladkor. nato dodamo rumenjake in vani-ljevo pasto. 1/3 kreme damo na stran.

3. Nad  vročo  vodno  kopeljo  raztopimo čokolado. K tretjini kreme primešamo čokolado. Na strjeni biskvit damo  čokoladno  kremo  in  pustimo  vsaj 10 minut, da se strdi.4.na strjeno čokoladno plast damo preostalo kremo. Približno 55 minut pečemo v pečici na 160 °C. nato pečico  izklopimo  in  pustimo  torto,  da  se  v  pečici  ohladi.  Končana  sladica  naj  počiva  na  hladnem  vsaj  3  ure,  najbolje čez noč.

5. Tik  pred   serviranjem   površino   torte  enakomerno  potresemo  s  kristalnim  sladkorjem  in  ga  s  plinsko  pištolo stopimo v karamelno plast.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.