Pripravite okusne cimetove zvezdice
Popestrite veseli december s sladkimi cimetovimi zvezdicami.

Sestavine za približno 40 zvezdic:
3 beljaki
250 g sladkorja v prahu
1 zavitek vaniljevega sladkorja
1 žlica mletega cimeta
400 g mletih mandljev (z lupino) ali lešnikov
1 žlička limonine lupinice

Postopek priprave
Beljake stepite v mehak sneg. Med stepanjem jim postopoma dodajajte sladkor v prahu. Nato odvzemite približno 200 ml mase in jo prihranite za glazuro.
Mandlje zmešajte s cimetom in limonino lupinico. Nato jih umešajte v preostal sneg, tako da dobite čvrsto testo. S testom napolnite večjo vrečko za zamrzovanje in ga v njej razvaljajte oz. potlačite na 1 cm debelo. Nato vrečko razrežite in odstranite zgornjo plast.
Pečico segrejte na 140 stopinj (ventilatorsko), pekač obložite s papirjem za peko. Pripravite si manjši krožnik s sladkorjem v prahu in vanj položite modelček za izrezovanje zvezdic. Iz testa izrežite zvezdice. Modelček večkrat položite v sladkor v prahu, da se testo ne lepi preveč. Zvezdice polagajte na pekač. Pred peko jih premažite s prihranjenim beljakom.
Zvezdice pecite od 20 do 25 minut. Glazura ne sme potemneti, zvezdice pa morajo ostati še mehke. Pečene pazljivo kar s papirjem za peko odstranite iz pekača in prestavite na rešetko, da se ohladijo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se