Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Takšne torte zagotovo še niste jedli


Š. K.
20. 7. 2019, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preverite noro dober recept!

Raw vegan berry cheesecake gluten - Copy.jpg

Borovničeva veganska torta

Sestavine za presno borovničevo tortico:

1. plast


- 300 gramov mandljev
- 50 gramov kokosovega masla

2. plast
- 300 gramov borovnic
- 300 gramov indijskih oreščkov
- 5 žlic agavinega sirupa
- 125 gramov kokosovega masla

Priprava:

Mandlje in indijske oreščke namočimo čez noč oziroma za najmanj 12 ur (indijske oreščke lahko samo za 3 ure). Oboje dobro odcedimo, mandljem odstranimo kožico, da dobimo potem lepo belo barvo 1 plasti. Mandlje zmeljemo skupaj s kokosovim maslom, nastalo maso pa razporedimo po modelu (uporabil sem raztegljiv model za torto in sem ga nastavil na premer 20 cm) in jo z ravnim dnom kozarca pritisnemo ob model ter poravnamo. Mase pride v višino približno en centimeter.

Borovnice pred pripravo odtajamo, nato pa jih skupaj z indijskimi oreščki dobro zmeljemo. Dodamo še 5 žlic agavinega sirupa in kokosovo maslo ter vse skupaj zmeljemo v fino maso. Maso vlijemo na plast mandljev, nato pa spravimo v hladilnik za najmanj 6 ur oziroma za čez noč. Mase pride v višino približno tri centimetre.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.