Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Borovničev sladoled v napolitanki


Revija Liza Maja
22. 6. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Slastna osvežitev za poletne dni ...

borovničev-sladoled-v-napolitanki
Revija Liza Maja
Borovničev sladoled v napolitanki

Sestavine za 12 porcij:

250 g borovnic

180 g sladkorja

4 rumenjaki

500 ml stepene smetane

1 vrečka vaniljevega sladkorja

2 lista oblatov za napolitanke

borovničev-sladoled-v-napolitanki
Revija Liza Maja
Borovničev sladoled v napolitanki

Postopek priprave

1. Borovnice zmešamo s 50 g sladkorja. Na vroči vodni kopeli zmešamo rumenjake in 100 g sladkorja (temperatura naj bo približno 65 °C).

2.Polovico smetane zavremo s preostalim sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Pustimo, da se nekoliko ohladi, in dodamo stepene rumenjake. Shranimo v hladilniku.

3. Ko se masa ohladi, vanjo vmešamo preostalo stepeno smetano in zmešane borovnice. Shranimo v zamrzovalniku, da delno zamrzne. Medtem rezine narežemo.

4. Delno zamrznjeni sladoled dobro premešamo z vilicami in napolnimo med oblati. Nato shranimo v zamrzovalnik.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.