Babičini triki za vlaganje marmelade
Kratki in jedernati namigi za začetnike in izkušene kuharice.

Prvi namig
Čisti kozarci
Kozarce in pokrove po izpiranju za 3 do 5 minut položite v vrelo vodo. Nato jih odcedite na čisti kuhinjski krpi. Pri že uporabljenih kozarcih preverite, da se še vedno neprodušno zapirajo. Napolnite jih z vodo, zaprite in obrnite. Če nič ne izteče, so še vedno uporabni.
Drugi namig
Dodatne različice
Sadni masi lahko vmešate postrgano sredico vaniljevega stroka. Tudi slastno: polovico izbranih sadežev nadomestite z mangom ali rabarabaro.

Tretji namig
Ustrezna pomagala
Za mešanje uporabite leseno kuhalnico. Kovina lahko namreč reagira s kislino. Za polnjenje si pripravite mokro krpo.
Četrti namig
Shranjevanje
Marmelado hranite v hladnem in temnem prostoru. Tista z razmerjem 1 : 1 je obstojna približno leto dni. Na kozarce napišite datum vlaganja!
Peti namig
Odpiranje
Če se pokrovček ne zavrti, z večjo žlico nekajkrat potrkajte po njegovi sredini.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se