Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Babičini triki za vlaganje marmelade


Revija Liza Maja
7. 8. 2024, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kratki in jedernati namigi za začetnike in izkušene kuharice.

marmelada, vlaganje
profimedia LIZA MAJA
marmelada

Prvi namig

Čisti kozarci

Kozarce in pokrove po izpiranju za 3 do 5 minut položite v vrelo vodo. Nato jih odcedite na čisti kuhinjski krpi. Pri že uporabljenih kozarcih preverite, da se še vedno neprodušno zapirajo. Napolnite jih z vodo, zaprite in obrnite. Če nič ne izteče, so še vedno uporabni.

Drugi namig

Dodatne različice

Sadni masi lahko vmešate postrgano sredico vaniljevega stroka. Tudi slastno: polovico izbranih sadežev nadomestite z mangom ali rabarabaro.

Bučna marmelada.jpg
profimedia
Bučna marmelada.jpg

Tretji namig

Ustrezna pomagala

Za mešanje uporabite leseno kuhalnico. Kovina lahko namreč reagira s kislino. Za polnjenje si pripravite mokro krpo.

Četrti namig

Shranjevanje

Marmelado hranite v hladnem in temnem prostoru. Tista z razmerjem 1 : 1 je obstojna približno leto dni. Na kozarce napišite datum vlaganja!

Peti namig

Odpiranje

Če se pokrovček ne zavrti, z večjo žlico nekajkrat potrkajte po njegovi sredini.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.