
V Franciji navdušili z metodo dostave svežih rib
Mali ribiči v francoski Bretanji, ki še lovijo po tradicionalnih metodah, so se odločili, da bodo na inovativen način ponudili svoje sveže ulovljene ribe kupcem.

Ribarnice v manjših krajih namreč izginjajo in ribiči imajo tako manj možnosti za prodajo rib, kupci pa manj možnosti za nakup. Zdaj sodelujejo s podjetjem Poiscaille, ki poskrbi, da njihove ribe v 48 urah pridejo na mize Parižanov. V pakirnici jih zapakirajo in nato pakete dostavijo naročnikom po podobni metodi, kot se, denimo, dostavlja zabojčke zelenjave. Sveže ribe, za katere so se dogovorili, prevzamejo v najbližji delikatesi. »Želimo, da ljudje jedo več lokalnih rib in manj uvoženih. Zato jim jih z veseljem dostavimo skoraj na mizo,« pravi Charles Guirriec, ustanovitelj podjetja.
Še več navdihujočih novic iz rubrike Svetilnik vas čaka v reviji Jana, št. 8, 25. februar 2025.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
8 °C
Deževno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
7-dnevni obeti