Slastna svinjska pečenka z žajbljem
Jana
4. 1. 2010, 09.09
Posodobljeno
K svinjini se najbolj podata pečen krompirček in zelenjava.

Priprava: 15 minut
Pečenje: 70 minut
Sestavine: 1,4 kg svinjskega hrbta brez kosti (ali 1,8 kg s kostjo) + marinada: 3 stroki česna + 2 čebuli + nekaj žajbljevih listov + svež ali mlet timijan + 2 žlici olivnega olja + 2 dl suhega belega vina + sol + poper; olje ali mast za pečenje
Priprava: na predvečer slavnostne večerje pripravimo marinado iz sesekljanih česna in čebule, žajblja, timijana, olivnega olja, vina, soli in popra. Premažemo meso in damo v hladilnik.
Pečenko vzamemo iz hladilnika 30 minut pred pečenjem in segrejemo pečico na 200 stopinj. Pečenko namažemo z mastjo ali oljem za pečenjem in prelijemo še s preostalo marinado. Pečemo okoli 70 minut, ugasnemo pečico in pečenko pustimo še najmanj pet minut. Razrežemo in ponudimo.
K svinjini se najbolj podata pečen krompirček in zelenjava.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se