Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept na preizkušnji: Cvetačni pire


Lara Jelen
16. 9. 2024, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Česa tako dobrega pa še ne! Če ste tudi vi pravi kleni krompirjevec, saj veste, tisti, ki si na krožnik raje nadeva več krompirja kakor zrezkov (pa tudi če ne), obvezno preizkusite tale preprosti pire. Ki sploh ni iz krompirja, temveč iz cvetače; po novem je pri nas doma njegova resna konkurenca.

recept na preizkusnji.jpg
Shutterstock
Cvetačni pire

Zakaj je dobro, če se kateri od vaših bližnjih kdaj odloči za dieto? Ker takrat poizkusiš tudi kaj novega in presenečeno odkriješ božanske okuse. Zaradi človeka, ki se je odločil za LCHF-dieto (malo ogljikovih hidratov, veliko maščob), smo tisti dan vsi jedli goveje zrezke v omaki z naribanim korenčkom, zraven pa cvetačni pire. Cvetača vsebuje zanemarljivo količino ogljikovih hidratov, zato je pri taki dieti odličen nadomestek krompirja. Jed je tako lepo dopolnila, da smo se enoglasno odločili, da bo cvetačni pire večkrat na našem krožniku, dieta gor ali dol.

Sestavine

  • 1 velika cvetača
  • 50 g masla

  • sol

  • česen v prahu

    Priprava

    1.     Cvetačo skuhamo v vreli vodi do mehkega.

    2.     Ko je kuhana, jo odcedimo, dodamo maslo, začinimo s soljo in česnom v prahu ter s paličnim mešalnikom zmešamo v pire. Tako preprosto in tako zelo dobro

    Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 37, 10. september 2024.

01_02_Jana_37.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.