Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Peresniki s papriko in gorgonzolo


Katja Kmet
7. 9. 2012, 13.40
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Paprika je prava zakladnica zdravja, poleg tega je tudi izvrstnega okusa. Če jo dopolnimo z različnimi dišavnimi zelmi, je v vsaki jedi nekoliko drugačnega okusa.

Peresniki s papriko in gorgonzolo

Za 4 osebe

Priprava: 10 minut


Kuhanje: 20 minut

Sestavine:
400 g peresnikov (ali drugih testenin)
400 g rdečih in rumenih paprik
1 strok česna
150 g gorgonzole
1 žlica pinjol
1 žlica olivnega olja
100 g sladke smetane
poper

Priprava:
v veliki kozici pristavimo osoljeno vodo, da zavre. V vrelo vodo damo testenine in jih skuhamo po navodilu z vrečke. Medtem ko se kuhajo, prerežemo paprike na polovico, jih očistimo semenja, umijemo in na drobno narežemo. Česnov strok olupimo. Gorgonzolo narežemo na kockice. V teflonski ponvi brez maščobe prepražimo pinjole, da zlato porjavijo. V ponvi segrejemo olje. Dodamo narezano papriko in jo med mešanjem pražimo 2 minuti. Prilijemo smetano, dodamo gorgonzolo in 4 žlice vode od kuhanja testenin ter segrejemo, da zavre. Omako kuhamo na šibkem ognju, da se sir razpusti. V omako stremo česnov strok, vse skupaj začinimo s soljo in poprom. Testenine odcedimo na cedilu, takoj jih zmešamo z omako. Naložimo na ogrete krožnike, potresemo s prepraženimi pinjolami in ponudimo.

cloud-rain

Trenutno

11 °C

Deževno

sobota, 26. 4

Deževno

9 / 15 °C cloud-rain

nedelja, 27. 4

Delno oblačno

10 / 18 °C cloud-sun

ponedeljek, 28. 4

Delno oblačno

7 / 20 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.