Marmorni kolač s kavo
V nedeljo, lahko pa seveda tudi med tednom, si ob skodelici popoldanske kave ali čaja privoščimo košček domačega kolača.

Za model s premerom 20 cm
Priprava: 20 minut
Pečenje: 70 minut
Sestavine: 100 g temne čokolade s 70 odstotki kakava * 50 ml močne, mrzle kave espreso * 50 ml kavnega likerja * 200 g zmehčanega masla * 200 g sladkorja * 1 vanilin sladkor * ščepec soli * 5 jajc * 250 g moke * pol pecilnega praška * maščoba za model * 50 ml mleka.
Priprava: Čokolado nalomimo na koščke in damo v skledo, to pa postavimo nad kozico z vročo vodo. Segrevamo na šibkem ognju, da se čokolada stali. Primešamo ji kavni liker in espreso. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Penasto umešamo zmehčano maslo, 200 g sladkorja, vanilin sladkor in sol. Med mešanjem dodajamo jajca drugo za drugim. Moko pomešamo s pecilnim praškom in presejemo na masleno zmes. Premešamo. Odvzamemo tretjino testa in mu primešamo staljeno čokolado. Testo damo v dobro namaščen model. Preostalemu testu primešamo toliko mleka, da dobimo gosto, gladko testo, ki se težko trga, ko dvignemo žlico, s katero smo mešali. Svetlo testo naložimo na temno testo v modelu. Z vilicami gremo skozi obe plasti testa in vijugamo v obliki spirale, da nastane v testu marmoriran vzorec. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo kolač 70 minut. Kolač naj se nekoliko ohladi, nato ga zvrnemo iz modela. Posipamo ga s sladkorjem v prahu ali oblijemo s čokoladno glazuro.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se