Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jesenske jedi z bučo


Katja Kmet
26. 10. 2016, 07.07
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Buče so eden najlepših, pa tudi najokusnejših jesenskih plodov.

k_sladki_bucni_namaz.jpg
Shutterstock

Sladki bučni namaz

Za 4 osebe

Priprava: 25 minut

Pečenje in hlajenje: 60 minut

Sestavine: pol stroka vanilje * 125 g sirčka maskarpone * 1 žlička naribane pomarančne lupine (bio) * 4 žlice pomarančnega soka * 3 žlice medu * 150 g bučnega pireja (iz 300 g maslene buče) * 4 rezine črnega kruha.

Priprava: Bučo, iz katere bomo pripravili pire, očistimo semenja in damo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Postavimo jo v vročo pečico in pečemo na srednji rešetki od 45 do 60 minut, toliko, da je bučno meso mehko. Bučo vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Zmehčano bučno meso z žlico postrgamo in ločimo od lupine, damo v visoko posodo in gladko sesekljamo s paličnim mešalnikom. Vaniljev strok razpremo in izpraskamo stržen. Gladko zmešamo sirček mascarpone, vaniljev stržen, pomarančno lupinico, sok in 1 žlico medu. Primešamo bučni pire. Namaz ponudimo s kruhom, namazane kruhke pa pokapljamo še z malo medu.

Več v Zarji št. 43, 25.10. 2016


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.