Jagenjček s krompirjem in zelenjavo
Če imate radi jagnjetino, je priprava takšne pečenke nekaj najlažjega na svetu, saj je meso že samo po sebi zelo okusno.

Za 4 do 6 oseb
Priprava: 15 minut
Pečenje: 1 ura 45 minut do 2 uri
Sestavine: 2 kg jagnječjega stegna + preliv: 8 strokov česna + 3 žličke zdrobljenega rožmarina + sol + 3 žlice olivnega olja + sok ene limone + 1 dl suhega belega vina + 2 lovorovega lista; priloga: krompir + korenček + bučke + čebula + stroki česna
Priprava: Stegno vzamemo iz hladilnika uro pred peko. Pečico ogrejemo na 230 stopinj. V posodici si pripravimo preliv za stegno: sesekljamo česen, dodamo rožmarin, sol, olje, limonin sok in vino. Dobro premešamo in z njim namažemo meso. Na koncu dodamo lovor.
Meso položimo na pekač, znižamo temperaturo pečice na 200 stopinj in začnemo peči. Pripravimo prilogo: krompir in korenček olupimo, narežemo na primerne kose in ju deset minut kuhamo v osoljenem kropu. Narežemo bučke in čebulo, česen samo olupimo.
Po eni uri pečenja pečenke dodamo v pekač zelenjavo, jo solimo in jo skupaj z mesom pečemo še 45 minut, da je lepo hrustljava.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se