Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz babičine shrambe: Jabolčni zavitek, kot bi mignil


Metka McCully Žigon
1. 10. 2023, 08.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Priprava in pečenje nam vzameta dobre pol ure. Uporabimo kupljeno vlečeno testo.

babicina shramba.jpg
Shutterstock
Jabolčni zavitek

Sestavine (za en zavitek, iz enega paketa kupljenega vlečenega testa naredimo tri zavitke)

·         2 lista vlečenega testa

·         3 jabolka

·         1 vaniljin sladkor

·         ½ žličke cimeta v prahu

·         1–2 žlici masla

·         1 čajna žlička naribane limonine lupinice (po želji)

·         sladkor v prahu

Priprava

1. Jabolka olupimo in naribamo. Iz zavitka vlečenega testa vzamemo dva kosa. Položimo ju drugega vrh drugega in namažemo z žlico stopljenega masla. Čez vse potresemo naribana jabolka.
2. Enakomerno potresemo čez jabolka še vaniljin sladkor, cimet in nastrgano limonino lupinico. Zavijemo v zavitek in položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Povrh prelijemo z žlico stopljenega masla.
3. Pečemo 20 minut na 180 stopinjah Celzija. Ko je pečeno, potresemo s sladkorjem v prahu. Ta zavitek je najboljši še rahlo mlačen.

NAMIG: Meni gredo na en pekač trije zavitki, tako da vse tri spečem naenkrat.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 39, 26. september, 2023.

01_Jana_39.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.