Bučne kroglice s špinačno omako
Dobro za oči in usta.

Sestavine: 800 g buče hokaido + 80 g masla + 100 g sira ementaler + 100 g sira gauda + 100 g bele moke + 2 jajci + sol.
Priprava: meso buče narežemo na kocke. V posodo damo maslo, dolijemo 0,5 decilitra vode ter dodamo na kocke narezano bučo. Solimo, popramo in kuhamo do mehkega, da dobimo gladko zmes. Sir na drobno naribamo. Zmesi dodamo na drobno nariban sir, moko in jajca. Zamesimo testo in oblikujemo kroglice. Kuhamo jih v vreli slani vodi, dokler ne priplavajo na površino.
Špinačna omaka
Sestavine: 250 g špinače + olje + 1 žlica moke + mleko + sol + poper + muškatni orešček + 1 strok česna + 1 žlica kisle smetane.
Priprava: špinačo dobro umijemo z vodo in jo damo v lonec z vrelo vodo. Kuhamo jo nekaj minut, nato jo odcedimo ter sesekljamo. V posodi segrejemo olje in na njem prepražimo moko, dodamo sesekljano špinačo in prilijemo mleko. Kuhajmo nekaj minut, nato dodamo sol, poper, muškatni orešček in strt česen. Dobro premešamo. Preden postrežemo, dodamo še kislo smetano.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se