© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Bučna juha z opečenimi kruhki


Jana
8. 10. 2009, 14.51
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

S pisanimi bučami, ki so dozorele na vrtu, okrasimo dom in popestrimo jedilnik.

Bučna juha z opečenimi kruhki

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 20 minut

Sestavine: 600 g jedilne buče * 1 velika čebula * 1 jabolko * 2 žlici masla * 2 žlici rjavega sladkorja * 8 dl bistre zelenjavne juhe iz kocke * 2 žlici gorčice * 1 žlica kisle smetane * sol * sveže mlet poper * šopek žajblja * 2 kosa belega kruha (brez skorje) * 1 žlica olivnega olja.

Priprava: Bučo olupimo in očistimo: odstranimo pečke in vlaknati del. Bučo narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Jabolko olupimo in razrežemo na koščke, peščišče odstranimo. V kozici segrejemo maslo in počasi ter med mešanjem pražimo čebulo, da postane steklasta. Dodamo sladkor, premešamo, dodamo jabolko ter bučo in med mešanjem na hitro popražimo. Zalijemo z juho in pustimo, da zavre. Zmanjšamo ogenj in kuhamo juho v pokriti kozici, da počasi vre 15 minut. Ko so koščki buče in jabolka mehki, juho sesekljamo s paličnim mešalnikom. Primešamo ji kislo smetano in gorčico. Solimo in popramo. Juho hranimo na toplem. Kruh narežemo na enakomerne kockice. Žajbelj oplaknemo in osušimo. V ponvi segrejemo olje in popražimo kruhove kocke, da so z vseh strani zlato rjavo opečene in hrustljave. Nazadnje dodamo žajbljeve liste in vse skupaj še nekoliko popražimo. Solimo in popramo. Juho pokapljamo z bučnim oljem in ponudimo z opraženimi kruhovimi kockicami.

Nasvet: Ob kaki posebni priložnosti lahko postrežemo juho tako, da jo nalijemo v manjše, izvotljene buče.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.