Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Bučke pod krinko


Lara Jelen
20. 7. 2024, 10.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kako porabiti presežek bučk? Možnosti je nešteto, od tistih zelo preprostih, ko jih samo na hitro popečete in ponudite kot zelenjavno prilogo, do malce bolj sofisticiranih, ko iz njih pripravite bučkino pico. Otroci bodo nad to bučkino jedjo pod krinko navdušeni. Tekst: L. J. Foto: NEJA GRIL (breakfastclub.si), PROFIMEDIA

kuhinja1  buckina pizza.jpg
Profimedia
Dobro za prste obliznit'

Bučkina pica

Tole je recept Neje Gril, ustvarjalke kulinaričnih vsebin pod imenom Breakfast club in avtorice knjige Kuhajmo okusno, polne preprostih, a odličnih receptov. Pripravite bučko, dodali jo bomo testu za domačo pico.

Sestavine

za testo (za 3 pice):

  • 3 bučke
  • 175 g (bio) pirine polbele moke
  • 4 srednje velika jajca
  • 1 žlička soli
  • 2 žlički česna v prahu
  • 7 g pecilnega praška

za nadev:

  • 150 g ribane mocarele
  • svež paradižnik ali paradižnikova omaka/pelati
  • sveža bazilika
  • sušen origano

Priprava

  1. Bučke operemo in naribamo ter stresemo v posodo skupaj z žličko soli. Pustimo stati 10 minut, nato jih ožamemo, da spustijo vso odvečno vodo.
  1. V posodo zraven bučk dodamo jajca, sol, česen v prahu, pecilni prašek in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gosto zmes.
  1. Z rokami razdelimo maso na tri dele in vsakega enakomerno razporedimo po namaščenem pekaču.  
  1. Testo postavimo v pečico za 20 minut na 180 stopinj. 
  1. Po 20 minutah vzamemo pico iz pečice, jo bogato obložimo z mocarelo, paradižnikom in posujemo z origanom ter ponovno postavimo v pečico za 10–15 minut oziroma dokler se sir lepo ne stopi in nekoliko zapeče.
  1. Ko je pica pečena, jo nekoliko ohladimo, narežemo na 8 kosov in že uživamo v pripravljenem kosilu. 

Še več receptov iz bučk vas čaka v reviji Jana,   št. 29, 16. julij, 2024.

01_Jana_29.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.