Bučke pod krinko
Kako porabiti presežek bučk? Možnosti je nešteto, od tistih zelo preprostih, ko jih samo na hitro popečete in ponudite kot zelenjavno prilogo, do malce bolj sofisticiranih, ko iz njih pripravite bučkino pico. Otroci bodo nad to bučkino jedjo pod krinko navdušeni. Tekst: L. J. Foto: NEJA GRIL (breakfastclub.si), PROFIMEDIA

Bučkina pica
Tole je recept Neje Gril, ustvarjalke kulinaričnih vsebin pod imenom Breakfast club in avtorice knjige Kuhajmo okusno, polne preprostih, a odličnih receptov. Pripravite bučko, dodali jo bomo testu za domačo pico.
Sestavine
za testo (za 3 pice):
- 3 bučke
- 175 g (bio) pirine polbele moke
- 4 srednje velika jajca
- 1 žlička soli
- 2 žlički česna v prahu
- 7 g pecilnega praška
za nadev:
- 150 g ribane mocarele
- svež paradižnik ali paradižnikova omaka/pelati
- sveža bazilika
- sušen origano
Priprava
- Bučke operemo in naribamo ter stresemo v posodo skupaj z žličko soli. Pustimo stati 10 minut, nato jih ožamemo, da spustijo vso odvečno vodo.
- V posodo zraven bučk dodamo jajca, sol, česen v prahu, pecilni prašek in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gosto zmes.
- Z rokami razdelimo maso na tri dele in vsakega enakomerno razporedimo po namaščenem pekaču.
- Testo postavimo v pečico za 20 minut na 180 stopinj.
- Po 20 minutah vzamemo pico iz pečice, jo bogato obložimo z mocarelo, paradižnikom in posujemo z origanom ter ponovno postavimo v pečico za 10–15 minut oziroma dokler se sir lepo ne stopi in nekoliko zapeče.
- Ko je pica pečena, jo nekoliko ohladimo, narežemo na 8 kosov in že uživamo v pripravljenem kosilu.
Še več receptov iz bučk vas čaka v reviji Jana, št. 29, 16. julij, 2024.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
