© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečen brie s figami in orehi

Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi

Pečen brie s figami in orehi

Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecen brie s figami in orehi

Sestavine

  • 6–12 zrelih fig
  • 2 žlici dobrega šerijevega kisa
  • 1 dl rdečega vina (ali soka rdečega grozdja)
  • 50 g orehovih jedrc
  • 4 vejice timijana
  • 4 žlice bistrega medu
  • 1 cel sir brie (ali camembert)
  • sol
  • poper
  • hrustljava francoska štruca

Sestavine

  • 6–12 zrelih fig
  • 2 žlici dobrega šerijevega kisa
  • 1 dl rdečega vina (ali soka rdečega grozdja)
  • 50 g orehovih jedrc
  • 4 vejice timijana
  • 4 žlice bistrega medu
  • 1 cel sir brie (ali camembert)
  • sol
  • poper
  • hrustljava francoska štruca

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V vsako figo na vrhu zarežemo križ, ki naj sega skoraj do dna. Fige pri dnu stisnemo, da se razprejo. Položimo jih v pekač z zarezano stranjo navzgor. Pekač naj bo dovolj velik, da lahko vanj zložimo vse fige in cel sir v eni plasti. Sira še ne damo na pekač.

2

Kis in rdeče vino ali grozdni sok zmešamo in malo začinimo. Mešanico polijemo po figah. Potresemo z orehi in natrganimi timijanovimi vejicami, nato pokapamo še z medom. Pečemo 15 do 20 minut, da se fige začnejo mehčati in postajajo lepljive.

3

Cel sir položimo med fige in pekač spet postavimo v pečico še za 5 minut. Jed takoj postrežemo s hrustljavim kruhom, ki ga pomakamo v stopljen sir.

Priljubljeni recepti

Zapečena leča z brusnicami

Leča bo odlična izbira, če gostite vegetarijance ali vegane

30 min
Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

Goveji burgerji po brazilsko

Privoščite si izdaten burger s celo mavrico okusnih dodatkov

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.