
Kruhovi cmoki
Cmoki, ki ne smejo manjkati pri zrezkih v omaki.
Kruhovi cmoki
Cmoki, ki ne smejo manjkati pri zrezkih v omaki.

Sestavine
- 250 g kruha od prejšnjega dne
- sol
- peteršilj
- malo olja
- 1 čebula
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička masla
- 3 jajca
- 4 zvrhane žlice moke

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah iz vode, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led ni le za hlajenje lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Hitro poletno kosilo: slastne jedi, ki so pripravljene brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.
Sestavine
- 250 g kruha od prejšnjega dne
- sol
- peteršilj
- malo olja
- 1 čebula
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička masla
- 3 jajca
- 4 zvrhane žlice moke
Postopek
Na večje kocke narezan kruh pomešamo s soljo in peteršiljem. Na kančku olja rahlo prepražimo drobno nasekljano čebulo. Mleko z maslom segrejemo in z njim prelijemo maso za cmoke. Dodamo jajca in moko ter dobro pregnetemo.
Iz mase naredimo cmoke. Kuhamo jih v vreli osoljeni vodi približno 15 minut.
Pred koncem kuhanja cmokov dodamo soku od pečenja dve žlici brusnične marmelade in kislo smetano ter zmešamo s paličnim mešalnikom.