Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gratinirane klapavice

Pripravili smo jih že na buzaro, v omakah, solatah, juhah … a gratinirane res morate poskusiti!

Gratinirane klapavice

Pripravili smo jih že na buzaro, v omakah, solatah, juhah … a gratinirane res morate poskusiti!

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
morski sadeži školjke klapavice dagnje gratinirane klapavice
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 kg klapavic
  • 2 stroka česna
  • pest peteršiljevih listov
  • 100 g zmehčanega masla
  • sol
  • sveže mleti poper
  • naribana lupina ¼ limone
  • 50 g krušnih drobtin

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 kg klapavic
  • 2 stroka česna
  • pest peteršiljevih listov
  • 100 g zmehčanega masla
  • sol
  • sveže mleti poper
  • naribana lupina ¼ limone
  • 50 g krušnih drobtin

Postopek

1

Školjke skrtačimo pod tekočo vodo in jim odstranimo pritrjevalne niti (nekateri jih imenujejo brada ali rep). Operemo jih v več vodah in odstranimo vse poškodovane in odprte, ki se ne zaprejo, če se jih dotaknemo. Damo jih v veliko kozico, dolijemo pol decilitra vode, kozico pokrijemo in školjke na visoki temperaturi segrevamo 3 do 4 minute, da se odprejo. Kozico občasno pretresemo. Neodprte školjke zavržemo.

2

Zgornji grelnik v pečici močno segrejemo. Česen olupimo in zelo drobno sesekljamo, drobno pa sesekljamo tudi peteršilj. V zmehčano maslo vmešamo česen in peteršilj ter malo soli in popra. Limonovo lupinico zmešamo z drobtinami. Školjkam odstranimo zgornjo lupino in v vsako lupino s školjčnim mesom damo malo masla. Razporedimo jih v ponev ali pekač in posujemo z drobtinami z limonovo lupinico ter pod vročim grelnikom pečemo 3 do 4 minute.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.