Lokalno.si
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prvi je najboljši ... kostanj, seveda


6. 10. 2010, 00.00
Posodobljeno
12:40
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Arhiv Lokalno.si

Jesen in dela v vinogradih so se dodobra razmahnila. A ponavadi ta opravila ne štejemo med odvečno delo, kajti trgatve se začnejo in končajo v veselem vzdušju in z dobro družbo. Mošt, ki ga bodo predelali kletarji iz različnih koncev Slovenije, bomo poskušali vse tja do prve polovice novembra, ko se bo ta sladka pijača spremenila v ponos našega vinorodnega okoliša - v vino.

Zraven vsega naštetega pa še kako 'paše' pečen kostanj. Tudi tega nam narava že nekaj časa ponuja. Tisti 'taprvi' je najbolj zanimiv in ga uživamo s še večjim veseljem ... Tako kot pri vsaki stvari, tudi tukaj ni nič drugače; če predhodno poskrbimo in zadevo negujemo, nam narava podari svoj sad že veliko prej. Dane, ki živi v Ljubljani in ima svoj vikend v okolici Krškega, ima kostanj, ki je sicer cepljen, nekaterim bolj poznan pod imenom maroni. Velikost le tega lahko vidite na fotografiji ... kakšen okus ima, pa je že v septembru preverila voditeljica Studia D Klavdija (ki je tudi prispevala fotke in dobršen del tega zapisa) in potrdila, da je zelo sladek, čeravno je maronijeva debelost boljša za gledanje kot uživanje ... drobni kostanji imajo po okusu sodeč svoje prednosti ...


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.