Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ptuj: Tudi domači gostinci ter drugi ponudniki znajo in zmorejo


Majda Goznik
5. 6. 2019, 21.53
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ptujske ulice so 25. maja vabile z več dogodki. V Ulico Heroja Lacka so s kuhinjo na prostem vabili nekateri ptujski in okoliški gostinci, ponudniki domačih izdelkov, medu in zabave oz. rekreacije. K sodelovanju jih je povabila gostilna Pri pošti, ki je tega dne praznovala svojo 100-letnico, toliko let naj bi imela že pod tem imenom, četudi gostinska dejavnost na tej lokaciji poteka nepretrgoma že od 19. stoletja. Ob vseh dobrotah, ki so jih lahko v soboto pokusili Ptujčani in obiskovalci mesta, je gostilna Pri pošti ponudila tudi svoji tradicionalni jedi, golaž kot nekoč in vampe na tržaški način, nova jed v njihovi ponudbi pa je veganski golaž.

1559660088_cg_posta_jubilej.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Sobotna praznična prireditev je bila tudi priložnost, da se je stanovska organizacija, Območna obrtno-podjetniška zbornica Ptuj, zahvalila dolgoletni gostinki Danici Zemljarič Dobrotič za njeno prizadevno delo na področju gostinstva ter prispevek k razvoju gostinstva in turizma na Ptujskem. Predsednik OOZ Ptuj Milan Majer in predsednik gostinske sekcije pri OOZ Ptuj Jože Mahorič sta ji svečano izročila dve priznanji, zlato plaketo za 30-letno delo kot samostojne podjetnice v gostinski dejavnosti ter priznanje za 20-letni prispevek k razvoju gostinstva in turizma na Ptuju oz. na Ptujskem. Hkrati sta to bili priznanji celi družini Zemljarič Dobrotič, iz katere izhaja tudi nova prevzemnica gostilne, hčerka Aleksandra Levanič, ki je 25. maja tudi simbolično prevzela vajeti v svoje roke. „V obrti ni lahko, treba se je boriti in iz dneva v dan, delati in se truditi,“ je še posebej izpostavil Milan Majer, predsednik OOZ Ptuj.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.