Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nižja prodaja svežega perutninskega mesa


Štajerski Tednik
12. 5. 2020, 21.57
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V slovenski mesni industriji v času epidemije občutijo zaprtje šol, vrtcev in gostiln, saj so tudi to njihovi pomembni odjemalci. Če so se marca ob izbruhu soočali s povečanim povpraševanjem zaradi navala ljudi v trgovine, so se aprila stvari umirile in so morali tudi v teh podjetjih nekateri vsaj za nekaj dni na čakanje ali na dopust.

1589201927_unnamed.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Tudi v Perutnini Ptuj se je po začetnem izrednem povečanju povpraševanja zaradi ustvarjanja zalog slednje kmalu zmanjšalo. Kot je povedal direktor trženja David Visenjak, je na to poleg zaprtja gostinskih objektov in šol vplival tudi krajši delovni čas trgovin, nižje frekvence obiskov v trgovinah in zaloga hrane, ki so si jo potrošniki z nakupi ustvarili na začetku izrednih razmer.

»Opazili smo, da se je zmanjšala prodaja svežega perutninskega mesa, predvsem zaradi zaprtja segmenta gostinstva in hotelirstva, hkrati pa se je povečala prodaja izdelkov in pripravljene hrane. Trenutno se razmere v prodaji na slovenskem trgu stabilizirajo," je poudaril Visenjak.

Sicer pa prodaja gostinstvu in javnim zavodom v ptujski skupini običajno predstavlja nekaj manj kot 20 odstotkov njihove prodaje v Sloveniji, zato je njihovo zaprtje bistveno vplivalo na zmanjšanje povpraševanja aprila. Strokovni sodelavci, ki delajo na tem področju, so zato po besedah Visenjaka trenutno na čakanju.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.