Nižja prodaja svežega perutninskega mesa
V slovenski mesni industriji v času epidemije občutijo zaprtje šol, vrtcev in gostiln, saj so tudi to njihovi pomembni odjemalci. Če so se marca ob izbruhu soočali s povečanim povpraševanjem zaradi navala ljudi v trgovine, so se aprila stvari umirile in so morali tudi v teh podjetjih nekateri vsaj za nekaj dni na čakanje ali na dopust.

Tudi v Perutnini Ptuj se je po začetnem izrednem povečanju povpraševanja zaradi ustvarjanja zalog slednje kmalu zmanjšalo. Kot je povedal direktor trženja David Visenjak, je na to poleg zaprtja gostinskih objektov in šol vplival tudi krajši delovni čas trgovin, nižje frekvence obiskov v trgovinah in zaloga hrane, ki so si jo potrošniki z nakupi ustvarili na začetku izrednih razmer.
»Opazili smo, da se je zmanjšala prodaja svežega perutninskega mesa, predvsem zaradi zaprtja segmenta gostinstva in hotelirstva, hkrati pa se je povečala prodaja izdelkov in pripravljene hrane. Trenutno se razmere v prodaji na slovenskem trgu stabilizirajo," je poudaril Visenjak.
Sicer pa prodaja gostinstvu in javnim zavodom v ptujski skupini običajno predstavlja nekaj manj kot 20 odstotkov njihove prodaje v Sloveniji, zato je njihovo zaprtje bistveno vplivalo na zmanjšanje povpraševanja aprila. Strokovni sodelavci, ki delajo na tem področju, so zato po besedah Visenjaka trenutno na čakanju.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se