Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vinogradniki iz društva Sevnica-Boštanj začrtali delo in podelili priznanja


11. 3. 2008, 00.00
Posodobljeno
14:21
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

vinogradniki.jpg
Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj
Prejemniki priznanj za najboljše ocenjene vzorce (Foto: Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj)

##IMAGE-2238672##

Na rednem občnem zboru so vinogradniki Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj najprej poslušali poročila predsednika, blagajnika, člana nadzornega odbora in inventurne komisije, za tem pa so sprejeli še program dela za tekoče leto. V njem so začrtali aktivnosti, ki so jih izvajali že doslej; sodelovali bodo pri izboru županovega vina, na 36. tednu cvička, na radgonskem sejmu, pripravili pa bodo tudi svoje ocenjevanje vin, izdali bilten, maja bodo šli na pohod po vinskih goricah Krajevne skupnosti Blanca, še naprej bodo sodelovali s strokovnimi službami in se udeležili strokovne ekskurzije. Tudi letos bodo organizirali več strokovnih predavanj. Prvo naslednje bo že v sredo, 12. marca, ob 19. uri v dvorani na Logu, na katerem jih bo inž. Andrej Kos seznanil z novostmi pri zaščitnih sredstvih in gnojilih za vinsko trto.

Na občnem zboru pa so tudi razglasili rezultate z letošnjega - že 26. društvenega ocenjevanja vin, na katerem je bilo ocenjenih 152 vzorcev, od tega 91 rdečih, izločenih pa je bilo 36 vzorcev. Kot je povedal predsednik društva Milan Simončič, sta vina ocenili dve sedemčlanski ocenjevalni komisiji, v katerih so sodelovali enologi kleti Bistrica, Kartuzije Pleterje, KGZ Novo mesto in vinogradniki ter sommelierji iz posavskih vinogradniških društev. Vse rezultate lahko najdete na njihovi spletni strani, mi omenjamo le najboljše med tistimi, ki jih je bilo največ. Cvičkovih je bilo 26, najboljšega med njimi je pridelal Peter Pešec iz Boštanja, deželnega belega je bilo 25 vzorcev, najboljše je bilo Adolfa Bidermana iz Laškega, ki ima gorico v Prešni Loki. Modre frankinje so ocenili 15 vzorcev, najboljša je bila od Ivana Možica z Vrha, najvišjo oceno nasploh - 18,40 pa je dobil laški rizling-jagodni izbor 2006 iz Vinske kleti Jakše s Studenca.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.