© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

To je naš vikend izbor za slastne jedi s svežim paradižnikom


Barbara Slivnik
22. 8. 2025, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Nov vikend, novi recepti. Tokrat smo izbrskali še tri malo drugačne recepte s paradižnikom, ki ga na vrtu kar ne zmanjka. Le kateri bo postal vaš najljubši?

Salmorejo
Dober tek
Salmorejo je španska poletna paradižnikova juha

Kam z vsem paradižnikom

Tako veseli smo tistega prvega paradižnika, ko se sredi vrta sramežljivo obarva v rdeče. Tako nas skrbi, ko vremenska napoved grozi našemu pridelku. Potem pa nastopi konec poletja in paradižnika imamo že pošteno dosti. Košara je vsak dan polna, na pultu se kar kopičijo – paradižnika namreč ni treba shranjevati v hladilniku, solate pa smo se že pošteno prenajedli. V takšnih trenutkih nas reši kak dober nov recept.

piscancje-prsi-s-kremnim-pestom-in-pecenim-paradiznikom_558x620_acf_cropped
Dober tek
Čudovito poletno kosilo, ki ga boste pripravljali znova in znova

Paradižnik je hvaležna sestavina

Svež in sočen osveži jed, s peko pridobi na globini in sladkosti, z zelišči pa ustvari pravo harmonijo okusov. Za nov navdih, ki bo pregnal naveličanost nad paradižniki, smo pripravili naslednje predloge:

Salmorejo je značilna andaluzijska poletna juha, ki navduši z bogatim okusom. Hladna poletna juha prekipeva od arome poletnega paradižnika. Ne le za vroče, idealna je tudi za bolj sive poletne dni, saj okrepča in poživi.

Piščančje prsi s kremnim pestom in pečenim paradižnikom so odlična izbira za družinsko kosilo. Paradižnik pri tem receptu morda ni v ospredju, a rahlo popečen popolno zaokroži jed s kančkom svežine.

Majhne česnove pice s svežim paradižnikom pripravimo iz nevzhajanega testa in so čudovita rešitev za popoldneve, ko nas presenetijo obiski ali pa ko se želimo sprostiti ob finem prigrizku.

Tri različne jedi, en skupni imenovalec: paradižnik v vsej svoji slavi. Naj bo ta vikend posvečen raziskovanju, kako iz te preproste sestavine ustvariti dobrote, ob katerih bo dišala vsa kuhinja, miza pa bo zasijala v barvah poletja.

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.