Znane testenine malce drugače
Vsi smo že slišali rek, da gre ljubezen skozi želodec. A te testenine, ki jih poznamo skoraj vsi, so pravi dokaz tega. Preberite si recept za prilagojeno, a nič manj priljubljeno različico.

Alfredo je ime, ki ga gotovo prepoznajo vsi ljubitelji italijanske kulinarike. Široki rezanci fettuccine alfredo so preprosta, a zelo okusna jed, ki jo je Alfredo di Lelio pripravljal svoji ženi v času nosečnosti. Ker je imela njegova žena težave z nosečniško slabostjo, je Alfredo v lonec vrgel zmehčano maslo in parmezan ter vmešal še tople testenine, in tako je nastala jed, ki jo poznamo skoraj vsi.
Preprosteje ne gre. Za testenine alfredo, ki se kar topijo v ustih, potrebujete le par sestavin, priprava pa je smešno hitra in enostavna.
Testenine alfredo
Pozneje so testenine z omako iz masla in parmezana postale priljubljene po vsem svetu, receptu pa so mnogokje začeli dodajati še smetano in piščanca, za kar pa smo posikali recept tudi mi.
Testenine so izjemno preproste za pripravo

Sestavine
- 500 g velikih piščančjih prsi (ali stegen brez kože in kosti)Preberite še
- ½ žlice olivnega olja za cvrtje piščanca
- 1 žlica nesoljenega masla
- 3 stroki česna, sesekljani
- 500 ml sladke smetane
- 50 g sveže naribanega parmezana
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička česna v prahu, po želji
- 3 žlice sveže sesekljanega peteršilja za okras
- Sol in poper za začimbo, če je potrebno
Za testenine
- 300 g fettuccine ali tagliatelle testenin
- 1 čajna žlička soli za vodo od testenin
Priprava
- Piščančje prsi položite na desko za rezanje. Prerežite jih iz strani, vendar ne do konca. Prsi razprite. Piščanca pokrijte s papirjem za peko in ga z valjarjem nežno sploščite. Dobro začinite s sveže mleto soljo in poprom.
- Segrejte veliko ponev in dodajte olivno olje. Piščančje prsi pecite na srednje močnem ognju, dokler niso zlato rjave barve in pečene. Pecite približno 8–10 minut ali dlje, če so debele.
- Piščanca pustite počivati nekaj minut in ga nato narezite.
Priprava omake Alfredo
- Zmanjšajte ogenj na srednje nizko temperaturo. V ponev dodajte žlico masla in pustite, da se stopi. Česen dodajte, ko se maslo začne peniti, in med mešanjem kuhajte približno 30 sekund, dokler ne zadiši.
- Vlijte smetano in jo pustite rahlo vreti. Dodajte sol in česen v prahu.
- Vmešajte parmezan, dokler se ne stopi. Dodajte narezanega piščanca in peteršilj.
- Predlagamo, da date testenine kuhati, medtem ko se piščanec peče. Zavrite velik lonec vode, jo obilno posolite in testenine kuhajte al dente. Nastavite štoparico, da se testenine kuhajo eno minuto manj, kot je navedeno na embalaži.
- Testenine odcedite in prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhale.
- Testenine dodajte v omako in vse skupaj premešajte. Če želite omako razredčiti, dodajte malo vode, ki ste jo prihranili pri kuhanju testenin. Poskusite in začinite s soljo in poprom. Postrezite takoj!
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se