© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Nedeljsko kosilo za vse okuse


Uredništvo
6. 12. 2025, 05.49
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za nedeljsko kosilo je dober kos govedine vedno zmagovalna izbira — še posebej, ko ga spremlja čebulna omaka in dve raznoliki barviti prilogi.

goveji-bocnik-v-cebulni-omaki_558x620_acf_cropped
Dober tek
Goveji bočnik in pisane priloge bodo kot nalašč za družinsko kosilo

Za glavno jed izberemo goveji bočnik, ki s počasnim dušenjem postane čudovito mehak in sočen. Čebula v omaki nežno karamelizira, jušna osnova in worcestrska omaka pa poskrbita za bogat, poln okus. Prav zato je ta omaka večna klasika, ki ostaja brez konkurence.

Prva priloga: polnjene krompirjeve polovice

K bočniku se odlično podajo krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom. V pečici jih zapečemo, da dobijo zlato-rjavo skorjico, notranjost pa ostaja mehka in kremna. Takšna gratinirana priloga je hkrati nasitna in dovolj nežna, da ne zasenči mesa.

Druga priloga: glaziran korenček z grahom

Za dodatno svežino poskrbi glaziran korenček z grahom. Rahla sladkoba korenja, lepo uravnoteži okus govedine, pa še za barvno popestritev poskrbi. Ta sladka priloga navduši tudi tiste, ki sicer po zelenjavi ne posegajo pogosto.

Prednost takšnega nedeljskega kosila je, da se ga lahko naužije prav vsak za mizo – strastni mesojedci, ljubitelji kremnih prilog, svežih pisanih dodatkov, nostalgiki, mlajši in starejši jedci. Pa dober tek.

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.