Je to zadnji žar sezone? Nadgradite druženje z domačimi omakami
Poletje bo hitro švignilo mimo in življenja se bodo vrnila na stare tirnice. A še prej se moramo s prijatelji srečati na pikniku, ki ga bodo popestrile domače omake.

Piknik ob koncu poletne sezone naj bo tak, kot se spodobi. Pivo naj bo primerno ohlajeno, za goste, ki ne pijejo alkohola, naj bo dobro poskrbljeno (glejte spodnjo povezavo), na žaru naj zacvrčijo le najboljše dobrote, priloge naj zasijejo v barvah poletja in še – omake ter pomake naj bodo najboljše, domače.
Polne okusa in narejene z ljubeznijo
Drži, žar ponudba v trgovinah je zadnja leta impresivna, na policah lahko najdemo dobrote za vsak okus, a truda in ljubezni, ki ga vložimo v pripravo domačih dobrot, se ne da prekositi. Tokrat bomo piknik začinili s posebno kulinarično gesto, ki bo navdušila vse zbrane in presenetili s pisanimi pomakami, domačim kečapom, majonezo in omako BBQ. Ustvarili jih bomo iz najboljših sestavin in jih prilagodili po svojih željah.

Kulinarično ustvarjanje kot del zabave
Priprave nekaterih omak in pomak se lahko lotimo tudi skupaj z gosti. Mešanje, sekljanje in pokušanje v spremljavi osvežilnih pijač in klepeta bo pikniku dodalo tisto posebno vzdušje. S prijatelji se lotimo pisanih pomak, v katere bomo pomakali čips, grisine in narezano zelenjavo – ameriška pomaka s pečeno čebulo, španska paradižnikova pomaka ter korenčkov humus s kuminom in hariso bodo kot nalašč za to.
Klasična omaka BBQ
Kupljene omake za žar so pogosto presladke ali preveč dimljene, z našim receptom pa lahko pripravimo ravno pravšnjo BBQ omako.
Medtem ko se počasi segreva v kozici, jo večkrat pokusimo in prilagodimo po svoji meri – potem pa le brž namažemo čez slastna rebrca.

Majoneza naj bo tokrat veganska, zakaj pa ne
Prav posebno majonezo lahko pripravimo iz akvafabe, tekočine, v kateri je v pločevinkah shranjena čičerka. Z nekaj dodatki bomo dobili kremasto pomako, ki jo uporabimo namesto klasične majoneze. Če ji dodamo malce kurkume, da se obarva rumenkasto, pa marsikdo sploh ne bo uganil, da je majoneza veganska.
Ta kečap nas vedno znova prepriča
Kadar želimo postreženo meso in zelenjavo resnično nadgraditi z bogatimi okusi, pripravimo domači fermentirani kečap. Priprava res ni zahtevna, že po nekaj dneh pa se bodo razvili okusi, ki bodo prepričali tudi najbolj skeptične jedce.
Recept za domači kečap, ki ga pripravimo v 5 minutah in pustimo fermentirati 2 do 5 dni, bo navdušil vse ljubitelje domačih alternativ.
Fermentirani kečap
Če se počutimo posebno drzne in želimo izkoristiti svoje nabiralniške talente, pa se lotimo priprave divjega kečapa iz sezonskega jagodičevja.
Izkoristite svoje nabiralniške podvige za pripravo malce drugačnega kečapa
'Divji' kečap

Ko se bo dan prevesil v večer in bo tlela še zadnja žerjavica, bomo lahko prepričani, da smo sezono piknikov zaključili na najbolj okusen in srčen način – z družbo, smehom in jedmi, ustvarjenimi z ljubeznijo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se