© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Telečji zrezek na praznični mizi


M. O. Ž.
13. 12. 2017, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za posebne priložnosti, kot so prihajajoči prazniki, pa se vedno znova sprašujemo, kateri kos mesa in v kakšni obliki bo zaokrožil slovesno večerjo. Mi pravimo - naj bo zrezek! Hitro pripravljen, sočen in s pravo spremljavo, da bo še boljši kot za vsak dan.

telečji zrezek buča.jpg
Revija Maja

Telečji zrezek z dušeno bučo

Sestavine za 4 osebe:


4 telečji zrezki (po 200 g)
600 g muškatne buče
1 šalotka
40 g masla
sol, poper
1 majhna cimetova palčka
2 žlici rozin
200 ml suhega rdečega vina
4 čebule
2 žlici olivnega olja
1 vejica rožmarina

Priprava:
1. Bučo olupimo in narežemo na rezine. Šalotko olupimo in sesekljamo. Maslo segrejemo v ponvi in na njem popražimo šalotko, dodamo rezine buče, solimo in dodamo cimet. Na šibkem ognju dušimo do mehkega.
2. Rozine 10 minut namakamo v vinu. Medtem olupimo čebule in jih narežemo na tanke rezine.
3. Zrezke popramo in jih na vročem olju na obeh straneh po 3 do 4 minute pražimo. Odstavimo z ognja in pokrijemo, da ostanejo topli.
4. V omako od pečenja mesa stresemo čebulo, dušimo, zalijemo z vinom z rozinami, dodamo osmukan rožmarin. Solimo, popramo.
5. Na hitro v omaki pregrejemo še zrezke in ponudimo z rezinami buče.

Majin nasvet
Za bolj bogato prilogo k zrezkom postrežemo še pečen krompirček.

Preberite tudi: Praznična peka: Čokoladne zvezdnice z malinovim prelivom. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.