Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zeliščne pite z mesnim nadevom


Maja Poljšak, Maja
26. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Grižljaji s katerimi presenetimo goste na vrtni zabavi.

zeliscne pite.jpg

Sestavine za 12 kosov :

  • 300 g moke
  • 2 žlici zmletih bučnic
  • 1 žlica posušenega drobnjaka
  • 1 žlička posušenega
  • origana ali majarona
  • 150 g masla ali margarine
  • 250 g mlete govedine
  • 1 mlada čebulica
  • 1 manjši korenček
  • 1 podolgovata rdeča paprika
  • 2 žlici olja
  • sol in poper
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 1 zvrhana žlica
  • nastrganega parmezana

Priprava :

  1. Za nadev na olju najprej pražimo in mešamo meso, na drobno zrezano čebulico, korenček in papriko. Ko se meso razdrobi in spremeni barvo, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 15 minut.
  2. Modelčke za pite namažemo z maslom ali margarino in potresemo z moko. Za testo na delovni površini zmešamo moko, ščep soli, zmlete bučnice in zelišča. Dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in jo vgnetemo v moko, dodamo tri žlice mlačne vode in vse hitro zgnetemo v testo. Zavijemo ga v plastično folijo in damo v hladilnik.
  3. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo, ga damo v modelčke in robove odrežemo. Ohlajenemu mesnemu nadevu primešamo stepeno jajce in parmezan, nato z nadevom napolnimo modelčke, jih postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.