Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Za prste obliznit': zelenjavni kolački


M. O. Ž., Zarja
27. 3. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Svežo špinačo odlikujejo krhki in izrazito zeleni listi, bogati z antioksidanti in vitaminom K. Ker vsebuje zelo malo maščob in kalorij ter je lahko prebavljiva, je nepogrešljiva sestavina številnih diet.

k mafini.jpg
Revija Maja
Zelenjavni kolački

Zelenjavni kolački

Za 12 kolačkov

Priprava: 15 minut

Čas pečenja: 25 minut

Sestavine: 400 g kuhanega krompirja brez olupkov, 200 g sveže zelenjave (graha, pora, češnjevega paradižnika, mlade špinače), ½ šopka mlade čebule, 6 jajc, 100 g kisle smetane, 100 g naribanega sira, sol, poper, muškatni orešček.

Priprava: Kuhan krompir pretlačimo. Zelenjavo očistimo in na drobno zrežemo. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Jajca razžvrkljamo in zmešamo s kislo smetano. Vmešamo nariban sir, zrezano zelenjavo in krompir. Solimo, popramo, začinimo z muškatnim oreščkom. Mešanico z žlico odmerimo v namaščen pekač za mafine in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 25 minut.

Objavljeno v reviji Zarja št. 12, 19. 3. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.