Za prste obliznit': zelenjavni kolački
Svežo špinačo odlikujejo krhki in izrazito zeleni listi, bogati z antioksidanti in vitaminom K. Ker vsebuje zelo malo maščob in kalorij ter je lahko prebavljiva, je nepogrešljiva sestavina številnih diet.

Zelenjavni kolački
Za 12 kolačkov
Priprava: 15 minut
Čas pečenja: 25 minut
Sestavine: 400 g kuhanega krompirja brez olupkov, 200 g sveže zelenjave (graha, pora, češnjevega paradižnika, mlade špinače), ½ šopka mlade čebule, 6 jajc, 100 g kisle smetane, 100 g naribanega sira, sol, poper, muškatni orešček.
Priprava: Kuhan krompir pretlačimo. Zelenjavo očistimo in na drobno zrežemo. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Jajca razžvrkljamo in zmešamo s kislo smetano. Vmešamo nariban sir, zrezano zelenjavo in krompir. Solimo, popramo, začinimo z muškatnim oreščkom. Mešanico z žlico odmerimo v namaščen pekač za mafine in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 25 minut.
Objavljeno v reviji Zarja št. 12, 19. 3. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se