Sestavine:
Za nepečen biskvit:
200 g piškotov
40 ml mleka
60 g masla
Za nadev:
400 g jagod
100 g sladkorja v prahu
250 ml smetane za stepanje
20 g želatine
100 ml želatinske vode
Za zrcalno glazuro:
100 g kondenziranega sladkanega mleka (salko)
100 ml vode
150 g sladkorja v prahu
175 g bele čokolade
10 g želatine
60 ml vode za želatino
živilska barva (rožnata in vijoličasta)
užitne rože za okrasitev
Postopek:
1. Zdrobljene piškote prelijte z mlekom. Dodajte maslo in pregnetite v čvrsto maso. Razporedite jo po dnu pekača in zgladite. Jagode narežite na rezine in jih pretlačite.
2. Dodajte sladkor in premešajte. Stepite smetano in jo zmešajte s pirejem. Želatino dajte v hladno vodo. Počakajte, da nabrekne, nato kuhajte in mešajte, dokler skoraj ne zavre.
3. Vročo želatino vmešajte v nadev. Vlijte na piškote v pekaču in zamrznite. V posodo vlijte kondenzirano mleko, dodajte vodo in sladkor. Med nenehnim mešanjem zavrite.
4. V vročo zmes dodajte čokolado in jo med stalnim mešanjem stopite. Želatino namočite v hladno vodo in pustite, da nabrekne. Zatem jo dodajte glazuri in med mešanjem pustite, da se raztopi.
5. Glazuro prelijte v tri sklede. Dve glazuri obarvajte – eno rožnato in drugo vijoličasto. Pustite, da se glazure ohladijo na točno 32 °C, nato jih izmenično prelivajte skozi cedilo v sklede.
6. Torto položite na rešetko in jo prelijte s prelivom, da bo prosto tekel po straneh. Počakajte približno 10 minut, da se strdi, nato jo za dve uri postavite v hladilnik. Okrasite z užitnim cvetjem.
Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.