Ko si drug za drugim sledijo mrzli zimski dnevi, imamo radi hrano, ki nas pogreje. To je naloga pekočih začimb, ki ne le bogatijo okus jedi, marveč imajo še druge koristne lastnosti, ki se jih niti ne zavedamo dovolj: pospešujejo prebavo, pomagajo izgubljati odvečne kilograme, ugodno vplivajo na presnovo ...
Vključite jih v jedilnik
Dajmo torej ingverju, koriandru, kardamomu in podobno pekoči druščini priložnost. Te začimbe so na voljo v skorajda vsaki malo bolje založeni trgovini, uporabljamo pa jih lahko zelo raznoliko. Vsaka izmed njih ima svojstvene učinke, vse pa pomagajo izgubljati kilograme. V domačo kuho jih bomo zlahka vključili, saj so prijetnega okusa, mi pa vam ponujamo nekaj receptov, v katerih sta najmanj dve izmed njih. Še dodatna praktična možnost – vmešajte začimbo k morski soli in tako se bo znašla v vsaki jedi, ki jo boste solili. Tudi za olje velja podobno – primešajte mu eno od začimb in vsaka jed, ki jo pripravljate z njim – denimo solate in marinirano meso –, bo prispevala drobec na vaši poti do želenih kilogramov.
![gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna](http://cdn.kme.si/public/images-cache/150x150/2024/11/05/284422891bfcb6c2e673d092ea43038a/672b2991bb789/284422891bfcb6c2e673d092ea43038a.jpeg)
Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
S tem običajni priljubljeni recepti ne bodo nič kaj dosti spremenjeni, koristilo pa bo prizadevanjem za lepo postavo. Kmalu boste ugotovili, da kardamom zelo prijetno izboljša okus mlečnega riža ali narastkov vseh vrst. Ingver vam lahko opazno popestri pitje vode. Možnosti, kako te rahlo eksotične začimbe povsem nevsiljivo vključiti v vsakodnevni jedilnik, je veliko.