»Kot v filmu«

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu modrozelena krogla

R.T.
20. 5. 2024, 07.58
Posodobljeno: 20. 5. 2024, 07.58
Deli članek:

Kdor se je v soboto zvečer na Iberskem polotoku pravi trenutek uzrl proti nebu, je bil deležen nekaj spektakularnih trenutkov.

ESA / Posnetek zaslona
Dogodek je posnela kamera Evropske vesoljske agencije.

Nebo nad Španijo in Portugalsko je v soboto osvetlil del kometa, je včeraj potrdila Evropska vesoljska agencija (ESA). »Osupljiv meteor,« kot so ga sprva opisali, je nad španskim mestom Caceres v bližini portugalske meje posnela njihova kamera. Pozneje so dodali, da ni šlo za meteor, temveč »majhen del kometa,« ki je čez Španijo in Portugalsko letel s hitrostjo 45 kilometrov na sekundo in končno zgorel nad Atlantskim oceanom. Da gre za del kometa, so potrdili tudi na andaluzijskem Inštitutu za astrofiziko.

S posnetki spektakularnega prizora, ki je nebo osvetlil z odtenki modre in zelene barve, so na družabnih omrežjih postregli tudi sleherniki, ki so ga uspeli ujeti s telefoni. »Skoraj je bilo videti, kot bi se naredil dan. Vsi smo se obrnili in ga videli,« je za tiskovno agencijo Reuters navedel prebivalec Lizbone Bernardo Taborda, ki je dejal še, da je bilo vse skupaj »kot v filmu.« Španske pristojne službe so ob tem potrdile, da so po pojavu beležile povečano število klicev zaprepadenih prebivalcev na številko za klice v sili.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka