Zanimivosti

Lahko in slastno kosilo

Revija Maja
22. 4. 2019, 11.01
Deli članek:

Piščanec z limono, kvinojo in špinačo: jed vsebuje veliko beljakovin in je odlična, če se hočete izogniti večerni napihnjenosti.

Revija Maja
Piščanec z limono in kvinojo

Piščanec z limono, kvinojo in špinačo

Sestavine za 4 osebe:

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Njena.si

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba


2 bio limoni
4 piščančje prsi brez kosti in kože
oljčno olje
2 rahlo strta stroka česna
majhen šopek svežega timijana
750 ml piščančje jušne osnove
150 g kvinoje
200 g špinače
sol in sveže mlet poper

Priprava:

Piščančje prsi pokapamo z oljem, posolimo, potresemo s sveže mletim poprom, dodamo strt česen, potresemo s timijanom in jih položimo v ponev ter na hitro popečemo. Če jih na hitro popečemo v vroči ponvi, bomo preprečili izsušitev, saj se tako zapre površina mesa.

Medtem v veliki kozici segrejemo jušno osnovo. Kvinojo splaknemo z veliko vode in jo potem stresemo v jušno osnovo. Pustimo, da zavre, pokrijemo in kuhamo od 15 do 20 minut, da kvinoja vpije večino tekočine. Potem dodamo špinačo in na drobno nastrgano lupinico limone. Kuhamo še pet minut, da špinača ovene in se kvinoja zmehča. Prilijemo sok limone, začinimo in premešamo. Postrežemo skupaj s piščancem.

Objavljeno v prilogi revije Maja Velika noč.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025