Piščanec z limono, kvinojo in špinačo
Sestavine za 4 osebe:
2 bio limoni
4 piščančje prsi brez kosti in kože
oljčno olje
2 rahlo strta stroka česna
majhen šopek svežega timijana
750 ml piščančje jušne osnove
150 g kvinoje
200 g špinače
sol in sveže mlet poper
Priprava:
Piščančje prsi pokapamo z oljem, posolimo, potresemo s sveže mletim poprom, dodamo strt česen, potresemo s timijanom in jih položimo v ponev ter na hitro popečemo. Če jih na hitro popečemo v vroči ponvi, bomo preprečili izsušitev, saj se tako zapre površina mesa.
Medtem v veliki kozici segrejemo jušno osnovo. Kvinojo splaknemo z veliko vode in jo potem stresemo v jušno osnovo. Pustimo, da zavre, pokrijemo in kuhamo od 15 do 20 minut, da kvinoja vpije večino tekočine. Potem dodamo špinačo in na drobno nastrgano lupinico limone. Kuhamo še pet minut, da špinača ovene in se kvinoja zmehča. Prilijemo sok limone, začinimo in premešamo. Postrežemo skupaj s piščancem.