Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Zajec v čokoladnem kolaču


M.O.Ž., Maja
14. 5. 2017, 15.01
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sladico bi lahko imenovali tudi ujeti zajec, saj se v čokoladnem kolačku skriva presenečenje.

zajec v kolacu.jpg

Sestavine za pravokoten pekač (dolžine 22 cm):

  • 10 jajc
  • 500 g masla
  • 300 g sladkorja
  • 1 strok vanilje
  • 400 g moke
  • 3 žličke pecilnega praška sol
  • 200 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 3 žlice kakava
  • 2-3 žlice ruma
  • 50 g medu
  • 4 žlice temnih čokoladnih ostružkov

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač (velikosti 20 x 30 cm) obložimo s papirjem za peko, ločimo rumenjake od beljakov. Kremasto stepemo 450 g masla z 200 g sladkorja in sredico vaniljinega stroka. Postopoma dodajamo rumenjake.
  2. Moko zmešamo s pecilnim praškom in dodamo jajčni zmesi. Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg. Dodamo še preostali sladkor. Sneg previdno vmešamo v testo. Polovico testa vlijemo v pekač. Sega naj 2 cm visoko. Pečemo od 20 do 25 minut. Ko se kolač ohladi, z modelom izrežemo 12 zajčkov, velikih približno 5 cm.
  3. Naribamo 100 g čokolade in jo skupaj s kakavom in rumom dodamo preostalemu testu. Pravokotni pekač obložimo s papirjem za peko in približno četrtino testa vlijemo vanj.
  4. Na sredino testa v vrsti pokonci namestimo zajčke. Pekač za 15 minut postavimo v pečico, potem pa prilijemo še preostalo testo in pečemo 45 minut.
  5. Za preliv sesekljamo preostalo čokolado, ji dodamo 50 g masla, med in segrevamo, da se čokolada stopi. Ves čas mešamo. Prelijemo prek ohlajenega kolača. Nazadnje ga potresemo še s čokoladnimi ostružki.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.