Prinesla mu je bučo hokaido, račje prsi, mandlje v lističih, maslo in bio pomaranče. Tomaž se zelo rad ukvarja s francosko kuhinjo, zato so mu bile sestavine všeč. Izvedeli smo nekaj trikov za pripravo račjih prsi, pred peko jih je treba malo narezati, in v te reže dati začimbe. Pa dati jih je treba peč v mrzlo ponev, da bodo spustila več maščobe in dobila hrustljavo skorjico.
Maščobo, ki odteče pri pečenju, pa spravimo v kozarček, jo damo v hladilnik in uporabimo pri pečenju jajčk na oko, krompirja, lahko pa jo namažemo tudi na kruh. Za aranžiranje krožnikov moraš imeti malo umetniške žilice, je povedal Tomaž.
Skriti gost, ki ga je v svojo gostilno povabil chef, je bil Tilen Lotrič, ki je tu opravljal študentsko delo. Tilen je zelo užival v krožniku in pohvalil vse prepletajoče okuse. Tilen je velik sladkosned, najrajši v tem lokalu pohrusta Pavlovo tortico. Na koncu so družno ugotovili, da je potrebno živeti z dobro hrano, dobro pijačo in dobrimi ljudmi.
Nakupovalni seznam:
- Buča hokaido
- Maslo
- Račje prsi
- Bio pomaranče
- Mandlji v lističih
Sestavine:
Za bučno kremo:
- 5 žlic masla
- 3 žlice oljčnega olja
- 5 šalotk
- 1 buča hokaido
- sok 2 bio pomaranč
- 1 lovorov list
- 1 vejica rožmarina
- sol
Za račje prsi:
- 3 kosi račjih prsi
- 3 zvezdni janeži
- 2 palčki cimeta
- 8 nageljnovih žbic8 zrn črnega popra
- 6 zrn kajenskega popra
- sol
Za omako:
- 2 šalotki
- 1 žlica masla
- sol
- 3 žlice pomarančnega likerja
- sok 2 pomaranč
Za belgijski radič:
- 2 glavici belgijskega radiča
- 2 žlici oljčnega olja
Za pomarančno sol:
- 3 žlice solnega cveta
- lupinica 2 bio pomaranč