Rok Piletič na kosilu pri Danici

Danica zna zelo dobro vihteti valjar, a kadar ga vrže od jeze, z njim tudi dobro zadene

Alenka Sivka
18. 10. 2024, 18.51
Posodobljeno: 18. 10. 2024, 19.01
Deli članek:

V drugi oddaji Kralj svoje kuhinje se je Ajda Mlakar odpravila na Koroško, v Šentanel, kjer kraljuje gostišče Marin – Miler s prelepim razgledom.

VR
Rok Piletič je družinski prijatelj družine Miler. Obožuje njihovo kuhinji, sploh pa sladice.

Kuharska mojstrica je Danica, ki se je takoj lotila dobrot, ki jih je prinesla Ajda. Skupaj sta ustvarili pravo mojstrovino, ki jo je prišel poizkusit tudi znani Korošec Rok Piletič.

Izsek iz oddaje Kralj svoje kuhinje
Ajda Mlakar je tokrat obiskala turistično kmetijo Marin - Miler.

Rok je tudi družinski prijatelj družine Miler, zato njihove kuharske umetnine dobro pozna. Daničin sin Jurij je v smehu povedal, da zna mama Danica zelo dobro vihteti valjar, a kadar ga vrže od jeze, pa z njim tudi dobro zadene.

VR
Daničin sin Jurij je razkril družinsko skrivnost. Auč!

Danica in Ajda sta skupaj ustvarili krožnik *Srnji zrezki v omaki in skutni štruklji *.

*Za marinado*

1 velika rdeča čebula

2 stroka česna

4 korenčki

½ gomoljne zelene

3 žlice gorčice

1 dl sončničnega olja

2 dl rdečega vina

1 vejica rožmarina

7 brinovih jagod

sol in poper

*Za meso*

700 g srninega stegna

3 žlice sončničnega olja

1 velika žlica masti

1 lovorov list

2 vejici timijana

1 vejica rožmarina

1 vejica šetraja

1 vejica bazilike

1 list stebelne zelene

1 ščep mlete kumine

1 žlica masla

brusnični džem, ko postrežemo

*Za testo za štruklje*

700 g gladke moke

1 dl sončničnega olja

1 jajce

4-5 dl mlačne vode

sol

*Za nadev za štruklje*

500 g nepasirane skute

250 g rikote

2 pesti suhega pehtrana

4 jajca

sol

moka za delovno površino

maslo za zabelo

Oddaja Kralj svoje kuhinje je na sporedu vsak ponedeljek ob 20.00, tako na Aktualu kot na Veseljaku. Priporočamo! Pripravljeni krožniki so takšni, da se jih lahko lotite tudi doma.