obtožen spolnih zlorab

Kevin Spacey: Osramočeni oskarjevec se je "zlomil" pred kamerami

S.Č.
12. 6. 2024, 16.26
Deli članek:

Kevin Spacey, eden najboljših igralcev svoje generacije in dvakratni oskarjevec, je v nedavnem intervjuju z britanskim voditeljem Piersom Morganom razkril svoje najtežje življenjsko obdobje po obtožbah spolne zlorabe, ki so mu uničile kariero in zasebno življenje.

Profimedia
Kevin Spacey končno razkril skrite podrobnosti.

Kevin Spacey je med intervjujem priznal, da je imel "preveč proste roke" pri ravnanju z drugimi ter da se je pogosto neprimerno dotikal ljudi, kar je presegalo meje dostojnega obnašanja. Čeprav je bil lani oproščen spolnega napada na štiri moške, je priznal, da je po vložitvi obtožnice leta 2018 razmišljal celo o samomoru, saj ni videl drugega izhoda.

Igralec se je soočil s hudimi finančnimi posledicami. Razkril je, da je tik pred bankrotom in da mora prodati svojo hišo, da bi lahko plačal večmilijonske sodne stroške. Poudaril je, da skoraj nima več denarja, zaradi česar je prisiljen prodati svojo nepremičnino.

Pripravljen je prevzeti odgovornost za storjene napake

Spacey je poudaril, da je govoril z mnogimi moškimi, da bi se jim opravičil za svoje neprimerno vedenje in da je njegova edina želja zdaj, da si opomore in "se vrne v stare tirnice". Dejal je, da je pripravljen prevzeti odgovornost za napake, ki jih je storil in da je bilo njegovo vedenje pogosto nesprejemljivo.

Voditelj Morgan je Spaceyja vprašal tudi o njegovem odnosu s princem Andrewom in Ghislaine Maxwell, saj se je z njima fotografiral med obiskom Buckinghamske palače leta 2002. Spacey je poudaril, da je imel z njima le površen odnos in da nikoli ni bil povezan z zloglasnim spolnim prestopnikom Jeffreyjem Epsteinom.

Spacey je spregovoril tudi o svoji spolnosti. Povedal je, da je imel odnose z moškimi in ženskami, vendar zdaj živi kot gej. Dejal je, da je dolgo časa živel "v omari" in da zdaj poskuša biti pozitiven glas za tiste, ki imajo težave s sprejemanjem sebe.

Kralj Karel mu je podaril viteški naziv

Igralec je razkril, da mu je kralj Karel poslal sporočilo podpore med njegovim pravnim bojem. Čeprav ni imel neposrednega stika s kraljem, je Spacey povedal, da je hvaležen za podporo, vendar ne želi vpletati kralja v svoje težave. Kralj je igralca nagradil za njegove zasluge v umetnosti in mu podelil viteški naziv leta 2016.

Kevin Spacey je bil do pojava obtožb eden najbolj prepoznavnih obrazov v Hollywoodu, vendar so obtožbe o spolnem nadlegovanju leta 2017 spremenile njegovo življenje. Kljub oprostitvi vseh obtožb se bo igralec še nekaj soočal s finančnimi in osebnimi težavami ter iskal način, kako se vrniti v normalno življenje, kot je dejal v enem izmed intervjujev.

Estrada

aktual, klara-japelj, motor
Strastna motoristka

Klara Japelj uresničila otroško željo

dončić reklama
Miki, Milane

Luka Dončić v reklami divje vozi ob spremljavi balkanske uspešnice

Tadej Pogačar
340.000 evrov

Pogačar na Touru z uro, vredno več kot večina hiš v Sloveniji

alfi-nipič
V domači Jarenini

Alfi Nipič: »Nisem bil prepričan, da bom sploh zmogel«

Victory
Victroy

Novi član je inženir, gurman in glasbenik z dušo in srcem

johnny-depp-julija-vlasova
Amber Heard je pozabljena

Johnny Depp ponovno zaljubljen, tokrat v mlado Rusinjo

Zanimivosti

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka

profimedia-0890030370
Ugibanj ni več

Na Luni odkrili jamo, primerno za izgradnjo stalne baze za ljudi

prsi, prsa, top,
Zanimive informacije

Objavljena statistika - največja oprsja imajo Norvežanke. Kaj pa Slovenke?